Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Williams beslist zelf wie hun tweede zitje krijgt"

Mercedes heeft het hoofdpijndossier rondom Esteban Ocon niet meer in eigen hand, zo meent althans teambaas Toto Wolff. De Oostenrijkse stalleider wil zijn Franse protégé graag behouden voor de Formule 1, maar heeft geen zitje voor hem in de aanbieding.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vormen in 2019 voor het derde achtereenvolgende seizoen het rijderspaar van Mercedes. Das Haus had gehoopt Ocon nog een jaartje bij Force India te kunnen stallen, maar nadat de vader van Lance Stroll dat team overnam werd die kans om zeep geholpen.

Voor het seizoen 2019 zijn er officieel nog drie plaatsen beschikbaar: eentje bij Force India, eentje bij Toro Rosso en eentje bij Williams. De plek bij het eerstgenoemde team gaat naar Stroll, zoveel is duidelijk. Toro Rosso aast op Alexander Albon en wil sowieso geen rijder die onder contract staat bij een ander team, zodoende blijft Williams over. Aangezien Williams gebruik maakt van Mercedes-motoren kan het Duitse merk enige invloed op de Britse stal uitoefenen. Dat heeft Wolff niet nagelaten: Formule 2-kampioenschapsleider en Mercedes-jongeling George Russell mag om die reden volgend jaar zijn debuut maken in de Formule 1. Wolff verwacht dat hij niet nog een vinger in de pap kan hebben bij Williams, om Ocon daar eveneens onder te brengen. "Het is nu aan Claire", doelt Wolff in gesprek met Formula1.com op Williams-teambazin Claire Williams. "Wij hebben het niet in eigen handen, Williams bepaalt. Ik verwacht dat Claire een keuze maakt die het beste zal zijn voor het team, wat betreft rijdersmateriaal en commercie. Ze is blijkbaar nog niet op dat punt aanbeland." Kandidaten voor het tweede zitje bij Williams zijn naar verluidt huidig rijder Sergey Sirotkin, reservecoureur en publiekslieveling Robert Kubica en Formule 2-rijder Artem Markelov. Esteban Gutiérrez beweert een kans te hebben, een Brits medium schreef Nyck de Vries een week geleden pardoes naar het stoeltje.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi