Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Wordt erg moeilijk voor Mercedes om volgend jaar kampioen te worden"

Vijf seizoenen op rij wist Mercedes alle titels te winnen in de Formule 1, maar de dominante brokkelt langzaam af. In 2018 moest het team al tot het uiterste gaan om Ferrari bij te halen met een inhaalrace. Volgend seizoen wordt het volgens teambaas Toto Wolff een nog lastigere opgave voor het Duitse team.

De cijfers van Mercedes zijn bijzonder indrukwekkend: sinds 2014 won het alle tien de te vergeven titels. Lewis Hamilton veroverde vier wereldtitel en Nico Rosberg een. Bij de constructeurs domineerde de Duitse renstal. Toto Wolff erkent dat het steeds lastiger wordt om de winnende reeks voort te zetten. "Ieder jaar wordt dit lastiger. We zetten de benchmark en de concurrentie wordt steeds opnieuw gemotiveerd door ons. Je moet ook de sterkte van de andere teams erkennen en er rekening mee houden dat het mogelijk is dat je volgend jaar de titelstrijd verliest."

Ferrari maakte dit seizoen al een grote stap voorwaarts en ging tot halverwege het seizoen aan de leiding in het WK. Red Bull toonde in de recente races haar vorm, met een uitstekende race pace. Het enige dat nog ontbreekt voor Max Verstappen is het motorvermogen om op iedere circuit te kunnen knokken met Mercedes en Ferrari. Wolff wil niet te ver vooruit lopen en vooral genieten van het moment. "Alle teams starten weer vanaf nul volgend seizoen. We zijn onze vijf titels dan even vergeten en moeten hard aan het werk in een poging de zesde te veroveren. Of we daarin slagen of niet, dat zien we volgend jaar."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"