Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff zag Verstappen 'driedubbel' in de fout gaan met dubbele gele vlaggen

Toto Wolff laat merken dat het wel duidelijk is dat Max Verstappen iets heeft gedaan wat niet mocht. Hij laat het oordeel verder aan de stewards over.

Max Verstappen moet vrezen voor een straf, nadat hij op zaterdag dubbele gele vlaggen zou hebben genegeerd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Toto Wolff werd in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de beelden van de Nederlander. Volgens de Oostenrijker lijkt het duidelijk te zijn wat er aan de hand was. "Ik heb die beelden gezien. Max rijdt langs een flitsend geel lichtpaneel aan zijn linker kant, er wordt met dubbele gele vlaggen gezwaaid én er staat een auto stil op de weg. Dus dan is het driedubbel duidelijk." Vorig jaar gaf Red Bull Hamilton aan, nadat hij in de kwalificatie een gele vlag had genegeerd. Dat is Wolff nog niet vergeten. "Zij deden het vorig jaar bij ons ook, toen kwamen ze ook achter ons aan. Volgens mij ging het toen om Albon (het ging echter om Bottas die was gespind, red.)."

Wolff vertrouwt op de stewards

Toch zal Wolff het dit jaar helemaal aan de stewards overlaten, benadrukt hij. Hij vertrouwt op hen. "Maar het ligt in de handen van de stewards. Ik wil er niet veel meer over zeggen, over wat er zou moeten gebeuren. De stewards kijken er naar en zij moeten oordelen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden