Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"

Sinds de aankondiging van de sensationele overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari per 2025 is het nogal onrustig om de rijdersmarkt. De grote vraag is: wat gaat Max Verstappen doen? Nu zou Mercedes zelfs nog een extra stap in de richting van Verstappen hebben gezet om hem over te halen om de overstap naar de Zilverpijlen te maken.

Verstappen Marko Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar de zitjes bij Ferrari en McLaren voor 2025 vergeven zijn, lijkt het er sinds afgelopen donderdag ook op dat er geen plek meer is bij Aston Martin voor volgend jaar. Fernando Alonso verlengde enigszins verrassend zijn contract met minimaal twee jaar en het lijkt een zekerheidje dat eigenaar Lawrence Stroll zijn zoon Lance ook in 2025 weer in de groene bolide zet.

Dat zorgt er ook gelijk voor dat er steeds minder opties voor Max Verstappen voor volgend jaar zijn, mocht hij willen vertrekken bij Red Bull. Dan blijft alleen Mercedes over. "Ik heb in Japan van verschillende mensen gehoord dat Toto Wolff heel erg achter Max aan zit. Hij heeft zijn handtekening nodig, omdat het de laatste jaren niet heel goed is gegaan met het team. En het zou een echte intentieverklaring zijn, als hij Max Verstappen binnenhaalt, toch?", zo zegt Formule 1-presentator Tom Clarkson in de F1 Nation-podcast.

"En er werd ook tegen me verteld dat Toto tegen Max heeft gezegd: neem Helmut Marko met je mee, als dat is wat er nodig is. En dan zou er gelijk een soort Oostenrijks superteam aan de top van Mercedes zitten. Maar gaat dat gebeuren en gaat hij een wereldkampioenschap in 2025 met Red Bull opofferen? Ik vind dat heel moeilijk om te geloven", zo gaat Clarkson verder.

Al met al verwacht hij dat Verstappen blijft waar hij nu zit. "Ik zie nu een beetje een statische situatie op de rijdersmarkt. Ik zie Max en Sergio Perez bij Red Bull blijven en Fernando blijft nu ook (bij Aston Martin, red.). Het enige vraagteken is wat er naast George Russell gebeurt. Wordt dat Carlos Sainz of Andrea Kimi Antonelli, die over een paar weken voor Mercedes gaat testen in Oostenrijk? Maar evengoed, wil Wolff Antonelli wat kilometers geven?"

Antonelli, het supertalent dat nu in de Formule 2 rijdt, wordt eind augustus 18. Vanaf dat moment kan hij ook daadwerkelijk in de koningsklasse van de autosport uitkomen. "Dus zou het kunnen dat Antonelli de tweede helft van het seizoen bij Williams rijdt voordat hij volgend jaar bij Mercedes gaat rijden? Wie zal het zeggen? Maar nu draait alles om Mercedes", zo sluit Clarkson af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"