Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff zet Hamilton met beide voeten op de grond in jacht op achtste wereldtitel

Toto Wolff wil niets liever dan Lewis Hamilton zijn achtste titel schenken, maar is duidelijk: het wordt geen makkie voor de Brit om dat dit jaar al te bewerkstelligen.

In aanloop naar de Formule 1-testdagen blikt Toto Wolff, teambaas van Mercedes, vooruit op het nieuwe F1-seizoen. De Oostenrijker wil niets liever dan vechten voor de Formule 1-wereltitel, zo vertelt hij. "Bij elk nieuw seizoen dat we starten, hopen en verwachten we voor de wereldtitel te strijden. Of we echter kunnen winnen met deze formidabele concurrentie, dat is weer een hele andere vraag", zo wijst hij naar Red Bull en Ferrari. "Ons doel is om mee te doen, te racen en plezier te hebben."

Russell

Net als vorig jaar gaat Mercedes het seizoen van start met Lewis Hamilton en George Russell in de wagen. Wolff ziet in Russell een tot op het bot gemotiveerde jongeling, die vorig jaar erg teleurgesteld was toen bleek dat hij bij Mercedes niet om de titel kon strijden. "George begint aan zijn tweede F1-seizoen bij Mercedes. Hij kwam van Williams en hoopte dat hij in de Mercedes-bolide kon vechten om de titel. Al snel realiseerde hij dat dat niet mogelijk was, maar ondanks dat heeft hij zich goed aangepast aan de organisatie." "Hoe hij samen met Lewis en de engineers heeft samengewerkt om de auto te verbeteren, was geweldig om te zien. In Brazilië heeft hij vorig jaar al zijn eerste Grand Prix-zege gepakt. Dat was hoog tijd, zeker na de GP van Sakhir twee jaar geleden", zo doelt hij op de race in Bahrein waarbij Russell inviel voor de door corona gevelde Hamilton en door pech de race niet kon winnen. "Russell werkt nu vollebak, is tot op het bot gemotiveerd en zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen is intens en 100% gefocust geweest", aldus de teambaas.

Hamilton

Maar de echte ster bij Mercedes is natuurlijk Lewis Hamilton, die zeven wereldtitels achter zijn naam heeft staan. Vorig jaar wilde hij na het bittere verlies van Verstappen in 2021 dan toch echt op weg naar die achtste titel gaan, maar de tegenvallende W13 gooide roet in het eten van de Brit. Het stelt Wolff teleur dat hij zijn stercoureur geen winnende auto kon geven en hoopt dat in 2023 te kunnen veranderen. Hij tempert echter de verwachtingen van Lewis. "Hij was vorig jaar zeer gemotiveerd, maar we wisten hem helaas geen kampioenswaardige bolide te geven", zucht Toto. "Ik hoop dat we in 2023 een sterke stap voorwaarts zetten, zodat hij eindelijk op constante basis mee kan strijden voor zeges en uiteindelijk voor de wereldtitel", redeneert de Mercedes-teambaas, die benadrukt dat dat een allesbehalve makkelijke opgave wordt. "Onze concurrentie was vorig jaar echter zeer sterk en wij zijn bezig aan een inhaalrace", concludeert Toto. "Om wereldkampioen te worden en Lewis die achtste titel te brengen, moet alles dan ook perfect verlopen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje