Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ziet andere reden voor ontslag De Vries en wijst naar Red Bull-zitje Perez

Toto Wolff heeft nog altijd medelijden met Nyck de Vries, die voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije de deur werd gewezen door AlphaTauri. In de ogen van de Oostenrijker is er maar één reden dat Daniel Ricciardo inmiddels uitkomt voor het zusterteam van Red Bull: kijken of de Australiër snel genoeg is voor een zitje naast Max Verstappen.

Toto Wolff werkte de afgelopen jaren nauw samen met Nyck de Vries. De Vries was test- en reservecoureur bij Mercedes en was dag en nacht te vinden in de pitbox van de Duitse autofabrikant. Wolff is van mening dat de Nederlander niet zijn volledige potentieel heeft kunnen laten zien in de tien races die hij van AlphaTauri kreeg, zo vertelt hij tegenover Sky Sports. "Ik ben fan van Nyck omdat hij enorm intelligent is en altijd veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze auto", vertelt Wolff. "Maar misschien had hij meer tijd nodig. Ik geloof dat als ze hem het seizoen hadden gegeven, hij wellicht een goede kandidaat zou zijn voor het tweede Red Bull-stoeltje." Wolff vervolgt zijn verhaal op een nuchtere manier. "Maar dat is niet ons probleem. Wel heb ik medelijden met hem. Hij belde me maandagochtend om te vragen of ik tijd had om koffie te drinken. Dat had ik. Bij ons team zijn alle functies vervuld, maar we zullen hem blijven ondersteunen waar we kunnen."

Red Bull-zitje naast Perez

Wolff laat de matige resultaten van De Vries buiten beschouwing in zijn betoog. De Mercedes-teambaas denkt dat er een andere reden is voor het vertrek van de Nederlander. "Ik denk dat Red Bull in kaart wil brengen hoe snel Ricciardo is, om te kijken of hij eventueel het zitje van Checo over kan nemen. De Formule 1 is enorm hard. En als een beslissing eenmaal genomen is, is er geen weg meer terug", zo vertelt hij over het abrupte einde van de F1-carrière van de voormalig Mercedes-protegé.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"