Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ziet F1-teams unieke kans mislopen: "Ze weten niet wat ze missen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat de Formule 1-teams een prachtige kans laten liggen door Mick Schumacher geen stoeltje aan te bieden.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het Formule 1-seizoen van 2022 verloor Haas-coureur Mick Schumacher zijn stoeltje in de koningsklasse, maar de jonge Duitser verdween niet helemaal uit de sport. Mercedes bood hem een functie aan als derde coureur en regelmatig zien we Schumacher nog meereizen naar de Grands Prix van 2023.

Toch was er geen plaats voor een vast zitje. Bij Mercedes niet, maar ook bij de concurrenten niet. "Ik weet niet eens of we een stoeltje kunnen faciliteren, want elke keer als wij wat positiefs zeggen, is er een ander die iets negatiefs zegt", laat Wolff weten aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik probeer waar ik ook ben Mick de prijzen en dat is ook wat ik doe. Uiteindelijk is het aan een team zelf om te kiezen wie de coureur wordt en dat respecteer ik. Toch vind ik dat de teams niet weten wat ze missen. Hij werd vorig jaar afgebrand, maar je moet hem een andere omgeving geven. Wie hem ook neemt: het is een hele goede coureur."

Wolff blij met Schumacher

De Mercedes-teambaas laat graag aan de andere F1-teams zien dat Schumacher zeer geschikt is voor een vast stoeltje, maar bij het Duitse team hebben ze Mick evengoed nodig. "Een succesvolle en volwassen Formule 1-coureur hebben, dat is fantastisch", zo vervolgt Wolff.

"Voor ons is zijn feedback vanuit de simulator een gigantisch voordeel. In sommige Europese races rijdt hij in de nacht van vrijdag op zaterdag en halen we er een groot voordeel uit. Aan de andere kant, als Lewis of George bedorven vis eet, of ja, avocado-vergiftiging in het geval van Lewis, dan weten we dat we een topcoureur in de auto kunnen zetten."

"Hoewel ik geniet van zijn bijdrage aan het team, geef ik toch de voorkeur aan een vast stoeltje voor Mick, zodat hij eindelijk kan racen", aldus Wolff.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami