Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff ziet Ferrari dezelfde motorfouten maken: "Wij hebben onze les geleerd"

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten een wijze les te hebben geleerd uit het vorige seizoen en ziet Ferrari nu dezelfde fout maken in de strijd om het kampioenschap.

Wolff Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes is dit jaar het enige team zonder uitvalbeurten die zijn veroorzaakt door mechanische problemen. Vorig jaar was dat wel anders, want toen kampte de Duitse renstal regelmatig met motorproblemen, waardoor kampioenschapskandidaat Lewis Hamilton meerdere keren een gridstraf moest incasseren voor het vervangen van motoronderdelen.

Maar met de tegenvallende snelheid op het rechte stuk van dit jaar, is het de vraag in hoeverre Mercedes misschien iets te voorzichtig zijn. "Misschien zijn we nog iets te terughoudend (met de motor, red.). Het zou goed zijn als we ergens tussen vorig jaar en dit jaar zouden zitten", geeft Toto Wolff toe aan de media, waaronder RacingNews365.

De problemen van Mercedes in het enorm spannende 2021-seizoen waren een leerpunt voor het team, zo vertelt Wolff. "Ik denk dat we van vorig jaar een les hebben geleerd. De performance mag niet ten koste gaan van betrouwbaarheid, omdat je dan niet finisht."

Wolff ziet Ferrari dezelfde fout maken

Dit jaar is het de Ferrari-motor die de meeste mankementen heeft. Bijna iedere race is het raak: is het niet bij Ferrari zelf, dan is het wel bij een van haar afnemers Alfa Romeo of Haas.

Wolff wijst naar het feit dat Ferrari eigenlijk in hetzelfde schuitje zit waarin Mercedes eerst zat. "We zien dat (motorproblemen, red.) dit jaar bij een aantal teams. Het kan de snelste auto zijn, maar als de bolide constant problemen heeft dan scoor je geen punten."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend