Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ziet Ferrari dezelfde motorfouten maken: "Wij hebben onze les geleerd"

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten een wijze les te hebben geleerd uit het vorige seizoen en ziet Ferrari nu dezelfde fout maken in de strijd om het kampioenschap.

Mercedes is dit jaar het enige team zonder uitvalbeurten die zijn veroorzaakt door mechanische problemen. Vorig jaar was dat wel anders, want toen kampte de Duitse renstal regelmatig met motorproblemen, waardoor kampioenschapskandidaat Lewis Hamilton meerdere keren een gridstraf moest incasseren voor het vervangen van motoronderdelen. Maar met de tegenvallende snelheid op het rechte stuk van dit jaar, is het de vraag in hoeverre Mercedes misschien iets te voorzichtig zijn. "Misschien zijn we nog iets te terughoudend (met de motor, red.). Het zou goed zijn als we ergens tussen vorig jaar en dit jaar zouden zitten", geeft Toto Wolff toe aan de media, waaronder RacingNews365. De problemen van Mercedes in het enorm spannende 2021-seizoen waren een leerpunt voor het team, zo vertelt Wolff. "Ik denk dat we van vorig jaar een les hebben geleerd. De performance mag niet ten koste gaan van betrouwbaarheid, omdat je dan niet finisht."

Wolff ziet Ferrari dezelfde fout maken

Dit jaar is het de Ferrari-motor die de meeste mankementen heeft. Bijna iedere race is het raak: is het niet bij Ferrari zelf, dan is het wel bij een van haar afnemers Alfa Romeo of Haas. Wolff wijst naar het feit dat Ferrari eigenlijk in hetzelfde schuitje zit waarin Mercedes eerst zat. "We zien dat (motorproblemen, red.) dit jaar bij een aantal teams. Het kan de snelste auto zijn, maar als de bolide constant problemen heeft dan scoor je geen punten."

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China