Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff ziet Hamilton nog niet voor Ferrari rijden: "Dat staat hem niet!"

Mercedes-teambaas Toto Wolff moest begin dit jaar een bittere pil slikken toen Lewis Hamilton aankondigde dat hij vanaf 2025 naar Ferrari gaat vertrekken. Wolff kan het zich nog niet voorstellen.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is de grootste transfer in jaren. Lewis Hamilton vertrekt in 2025 naar Ferrari en sluit zo een succesvolle Mercedes-periode af. Dat de Brit ooit wel voor de Scuderia wilde rijden, was algemeen bekend, maar de timing van de overstap was opvallend. Hamilton tekende afgelopen seizoen nog een nieuw tweejarig contract bij Mercedes en besloot tóch te vertrekken. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft tegenover Fox Sports Australia aan dat hij niet teleurgesteld is.

"Nee, totaal niet", stelt Wolff. "Topsporters hebben een beperkte houdbaarheidsdatum als het om de piek van hun prestaties gaat. Dat duurt ongeveer tien tot vijftien jaar en ze moeten binnen die beperkte tijd zoveel mogelijk races proberen te winnen. Daarom begrijp ik dat Lewis zegt dat hij een nieuw pad moet bewandelen en zichzelf opnieuw moet uitvinden. Ik zie de positieve kanten, want onze gezamenlijke jaren waren geweldig."

Band

Wolff denkt niet dat de persoonlijke relatie is aangetast door het besluit van Hamilton. "We hebben een hele sterke band en op hetzelfde moment zijn we in staat om elkaar het allerbeste te wensen. Wij kunnen een nieuw pad bewandelen met een nieuwe coureur naast George Russell."

Toch ziet Wolff Hamilton nog niet voor Ferrari rijden. De Oostenrijker denkt dat het rode pak hem niet zal staan. "Ik kan me Lewis in het rood niet voorstellen. Dat staat hem niet, maar ik denk dat de foto wel interessant gaat zijn. Bovendien zei ik tegen hem dat hij onze achtervleugel moet fotograferen, want dat is het beeld dat hij veel gaat hebben."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"