Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ziet Mercedes-voordeel: "Dat zal Red Bull toch wel pijn doen"

Red Bull heeft sinds november minder tijd om door te brengen in de windtunnel. Toto Wolff denkt dat dat Red Bull zal raken, maar als het team het slim aanpakt, dan kan het meevallen.

Doordat Red Bull in 2021 de budgetcap overschreed, kreeg men in oktober 2022 een straf. Een jaar lang mag het team van Max Verstappen en Sergio Perez 10% minder tijd doorbrengen in de windtunnel en 10% minder computersimulaties uitvoeren, dingen die beiden helpen bij de ontwikkeling van de wagen. Dat komt nog eens bovenop de 'straf' die Red Bull al krijgt omdat het het beste team was van 2022. Om die reden mag men sowieso al de minste tijd van alle teams doorbrengen in de windtunnel. Mercedes-teambaas Toto Wolff weet maar al te goed hoe dat is, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . "Wij hebben al in die situatie gezeten, zonder de straf, in de jaren. Omdat wij winnen hadden wij de minste windtunneltijd", vertelt de Oostenrijker.

Pijn

De door de FIA opgelegde straf voor het overtreden van het budgetplafond, daar is Toto echter niet bekend mee. Toch denkt de Mercedes-teambaas dat de straf geen grote gevolgen hoeft te hebben, mits Red Bull er op een bepaalde manier mee omspringt. "Red Bull heeft vorig jaar heel goed werk geleverd, door een auto op de baan te zetten die een halve seconde of meer sneller was dan de rest. Het gebrek aan windtunneltijd is zeker niet mooi voor Red Bull. Het is een voordeel voor ons dit seizoen." "Als je echter een efficiënte operatie hebt, dan compenseert dat een groot deel van de straf. Op de langere termijn is het dus goed voor ons en het zal hen zeker pijn doen. Maar als ze er als organisatie efficiënt mee omgaan, dan zal de straf geen grote gevolgen hebben."

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"