Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Wolff ziet Red Bull een klap incasseren: "Dat gaat effect op ze hebben"

Red Bull werd dit jaar dubbel gestraft. Omdat ze eerste zijn én omdat ze te veel financiële middelen hebben gebruikt in 2021. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat zijn team daar van kan profiteren.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Nadat bekend werd dat Red Bull in 2021 de financiële reglementen had overschreden, kregen ze een straf van de FIA. Ze mogen 10% minder tijd doorbrengen in de windtunnel en ook mogen er 10% minder computersimulaties worden gedraaid.

Daarbovenop heeft Red Bull al de minste testtijd van iedereen, omdat ze bovenaan staan in het kampioenschap. In de Formule 1 is er namelijk een soort systeem dat de teams dichter bij elkaar moet brengen. Het beste team krijgt de minste tijd in de windtunnel en het slechtste team de meeste tijd.

Red Bull geraakt

Toto Wolff denkt dat de combinatie aan straffen een effect zal hebben op het team van Max Verstappen. "Het maakt het lastiger, want je kan niet méér investeren om uiteindelijk sneller te zijn. Als je ziet hoe de aerodynamische regels vandaag de dag zijn ontwikkeld en hoe zwaar de straf is die Red Bull heeft gekregen, dan heb je het over een kwart minder tijd in de windtunnel."

"Dat gaat een effect hebben", concludeert hij. "De manier waarop de regels zijn geschreven en de restricties die er zijn qua toegestane tijd in de windtunnel en andere aerodynamische testtijd, zorgen ervoor dat teams die verder naar achteraan staan een grote sprong naar voren kunnen maken."

Extra Red Bull-motivatie

Alhoewel het dus een tik is voor Red Bull, durft Toto Wolff niet met zekerheid te zeggen dat zijn team daar van gaat kunnen profiteren. De straf zal namelijk het vuur bij Red Bull aanwakkeren en het is geen gegeven dat Mercedes die extra tijd succesvol kan benutten.

"Deze regels zijn dan ook de reden dat we in de toekomst veel spannendere kampioenschappen gaan zien, want als je laatste rijdt, dan zal je veel meer tijd hebben en dat is een voordeel. Daar moeten wij ook gebruik van gaan maken. Maar of het een gegeven is dat wij daar ook de vruchten van zullen plukken?"

"Wie weet. Red Bull is een briljant raceteam en het zal ze ook extra motiveren. Ook hebben wij meer tijd dan Ferrari en in dat gevecht gaat het om de kleine verschillen, al denk ik dat we aan het einde van het seizoen wat dichter op de Italianen zaten."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'