Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ziet Russell boven het Mercedes-materiaal uitstijgen

Het is nog altijd flink balen voor Toto Wolff dat duidelijk is geworden dat de voorheen dominante renstal terug is gezakt in de pikorde van de grid. Hoewel de prestaties tegenvallen, is hij wel enorm onder de indruk van kersvers Mercedes-coureur George Russell.

Vooralsnog moet Mercedes genoegen nemen met de positie van 'best of the rest'. Ferrari en Red Bull strijden om podiums en overwinningen in de Formule 1, terwijl de Duitse renstal alleen zicht heeft op de top drie als er wat gebeurt met de andere topteams. Toch is teambaas Toto Wolff nog wel met iets tevreden: George Russell. De kersvers Mercedes-coureur doet het namelijk erg goed, zo legt Wolff uit aan onder meer RacingNews365. "Hij levert goed werk! Hij heeft van ons geen auto gekregen om mee vooraan het veld te vechten, terwijl hij en Lewis Hamilton het wel verdienen om daar te staan. Hij heeft al bewezen dat hij aan de kop van het veld kan racen, maar we hebben hem de juiste auto niet gegeven."

Wolff: 'Dit is minder grappig voor Mercedes'

Ondanks de minder competitieve Mercedes-bolide kan Russell bewijzen dat hij goed op zijn plek zit bij zijn nieuwe werkgever. Dit doet hij door zich te meten met teamgenoot Hamilton, waar hij in Saoedi-Arabië ruimschoots van won. Russell werd vijfde, Hamilton kwam niet verder dan de tiende plaats. Wolff hoopt dat de twee zich zo snel mogelijk gezamenlijk kunnen bewijzen tussen Ferrari en Red Bull. Door de nieuwe technische reglementen in de Formule 1 vechten de andere topteams nu met elkaar, iets waar de Oostenrijkse teambaas stiekem ook wel van kan genieten. "Ze (de F1, red.) hebben behaald wat ze wilden behalen, namelijk spectaculair racen en goede inhaalmogelijkheden." "De grid is wat door elkaar geschud, wat natuurlijk minder grappig is voor ons. Het middenveld is ineens enorm close! Ik denk dat we blij moeten zijn met de entertainmentfactor en de hype rondom de Formule 1. Ze hebben duidelijk het doel behaald en daar kan je alleen maar voor applaudisseren."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media