Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff ziet Russell boven het Mercedes-materiaal uitstijgen

Het is nog altijd flink balen voor Toto Wolff dat duidelijk is geworden dat de voorheen dominante renstal terug is gezakt in de pikorde van de grid. Hoewel de prestaties tegenvallen, is hij wel enorm onder de indruk van kersvers Mercedes-coureur George Russell.

Russell Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Vooralsnog moet Mercedes genoegen nemen met de positie van 'best of the rest'. Ferrari en Red Bull strijden om podiums en overwinningen in de Formule 1, terwijl de Duitse renstal alleen zicht heeft op de top drie als er wat gebeurt met de andere topteams. Toch is teambaas Toto Wolff nog wel met iets tevreden: George Russell.

De kersvers Mercedes-coureur doet het namelijk erg goed, zo legt Wolff uit aan onder meer RacingNews365. "Hij levert goed werk! Hij heeft van ons geen auto gekregen om mee vooraan het veld te vechten, terwijl hij en Lewis Hamilton het wel verdienen om daar te staan. Hij heeft al bewezen dat hij aan de kop van het veld kan racen, maar we hebben hem de juiste auto niet gegeven."

Wolff: 'Dit is minder grappig voor Mercedes'

Ondanks de minder competitieve Mercedes-bolide kan Russell bewijzen dat hij goed op zijn plek zit bij zijn nieuwe werkgever. Dit doet hij door zich te meten met teamgenoot Hamilton, waar hij in Saoedi-Arabië ruimschoots van won. Russell werd vijfde, Hamilton kwam niet verder dan de tiende plaats.

Wolff hoopt dat de twee zich zo snel mogelijk gezamenlijk kunnen bewijzen tussen Ferrari en Red Bull. Door de nieuwe technische reglementen in de Formule 1 vechten de andere topteams nu met elkaar, iets waar de Oostenrijkse teambaas stiekem ook wel van kan genieten. "Ze (de F1, red.) hebben behaald wat ze wilden behalen, namelijk spectaculair racen en goede inhaalmogelijkheden."

"De grid is wat door elkaar geschud, wat natuurlijk minder grappig is voor ons. Het middenveld is ineens enorm close! Ik denk dat we blij moeten zijn met de entertainmentfactor en de hype rondom de Formule 1. Ze hebben duidelijk het doel behaald en daar kan je alleen maar voor applaudisseren."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x