Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ziet verbeterpunt voor Mercedes: "Beide coureurs waren niet zo blij..."

Mercedes kende een prima vrijdag met uiteindelijk Lewis Hamilton als snelste man op de baan. Toch ziet teambaas Toto Wolff dat het beter moet bij de Zilverpijlen.

Wolff Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de eerste training zat Mercedes er nog niet helemaal bij, maar in de tweede sessie kwam Lewis Hamilton bovendrijven en was hij de snelste man op de baan. George Russell kwam echter niet verder dan de achtste tijd met bijna een halve seconde achterstand op zijn teamgenoot. 

"Ik denk dat we een goede stap hebben gezet. Nu moeten we proberen om een goede kwalificatie neer te zetten en dan ook een goede race. Want de resultaten op de vrijdag zijn er alleen voor op papier. Je staat nu eenmaal niet vooraan op de vrijdag", zo zegt teambaas Toto Wolff tegenover ORF. Maar waarom zat Russell er niet bij? "Hij werd opgehouden door Nico Hulkenberg in bocht 10 en verloor zo vier en een halve tiende. Tot dat moment waren ze precies gelijk aan elkaar."

Ondanks de updates die Mercedes meebracht naar de afgelopen races en de goede vrijdag in Barcelona, was dat nog niet af te lezen aan de reacties van Hamilton en Russell. "Beide coureurs waren eigenlijk niet zo blij met de auto. Je ziet de auto ook op de onboards alle kanten op gaan, van onderstuur naar overstuur. Maar ik denk dat de meeste anderen er ook mee moeten vechten en worstelen. Er is dus veel te veranderen aan de auto om hem beter te laten rijden."

Wolff vervolgt: "Je kunt het zien op de tijdenlijsten. We staan met beide auto's op de eerste twee plekken als er geen verkeer is en dat is positief. Maar zoals ik al zei, op de zaterdag zal het weer anders zijn. We hebben nog niet alles qua motorstand laten zien en de anderen waarschijnlijk ook niet. Maar de afstelling was al competitief", zo sluit Wolff af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership