Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff ziet Verstappen zonder 'breekijzer' rijden: "Hij heeft het nu makkelijker"

Toto Wolff is dit seizoen met zijn team Mercedes nog niet in de positie om te vechten met Max Verstappen en Red Bull. Wolff merkt op dat Verstappen het daardoor dit jaar makkelijker heeft.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes doet dit jaar nog niet mee in de strijd om de wereldtitels. 'Nog niet', want teambaas Toto Wolff weigert op te geven: "Dat doen we zeker niet. We hebben nog maar vijf Grands Prix achter de rug, en daarom kunnen we dit seizoen nog niet afschrijven. Het kan zomaar nog onze kant op gaan vallen en zoveel punten liggen we niet eens achter."

Mathias Lauda, zoon van de in 2019 overleden Mercedes-adviseur Niki Lauda, voorspelde dat Mercedes er in één klap weer kan staan als die ene juiste, kleine oplossing wordt gevonden voor de problemen: "Dat is waar we op hopen", zegt Wolff daarover. "Maar we zijn al opgeschoten van zeer middelmatige vrijdagen aan het begin van het seizoen naar een vrijdag helemaal vooraan in Miami. We leren snel."

Verstappen heeft breekijzer volgens Wolff niet meer nodig

Als Mercedes er in slaagt het tij te keren, zal het wederom de strijd aan moeten gaan met Max Verstappen en Red Bull. Die combinatie is opnieuw ijzersterk dit jaar en komt volgens velen rustiger over dan vorig jaar. Wolff ziet dat ook, maar heeft daar wel een verklaring voor.

"Vorig jaar hanteerde Max Verstappen met een minder goede auto een breekijzer en werd hij wereldkampioen. Nu hij over de snelste auto beschikt, is alles makkelijker voor hem. Het momentum valt nu zijn kant op", zo besluit de Oostenrijker in gesprek met het eveneens Oostenrijkse OE24.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

42 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt