Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ziet voorzichtig Mercedes-succes: "We hadden Verstappen zelfs bij kunnen houden"

Na vier podiumplaatsen op rij voor Mercedes laat teambaas Toto Wolff weten dat zijn team een terugval heeft gemaakt in de voorsprong van Ferrari en Red Bull.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat zijn team de achterstand op Ferrari en Red Bull heeft gehalveerd sinds het begin van het seizoen. Na acht opeenvolgende constructeurskampioenschappen te hebben gewonnen tussen 2014 en 2021 zijn de Silver Arrows dit jaar teruggevallen. Maar met het feit dat Mercedes haar vierde opeenvolgende podium scoorde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk merkte Wolff op dat zijn de team het gat met Ferrari en Red Bull in de laatste paar races grotendeels heeft gedicht. "We missen hier en daar een paar tienden van een seconde per ronde", vertelt Wolff na afloop van de Grand Prix aan Sky Sports F1 . "Ik denk dat we het gat (naar Red Bull en Ferrari, red.) de laatste maanden gehalveerd hebben, maar we staan nog steeds derde, in niemandsland." Lewis Hamilton moest de GP van Oostenrijk vanaf de achtste plek starten, nadat hij in de kwalificatie in Q3 was gecrasht en in de sprintrace weinig terrein goed had weten te maken. Toto Wolff denkt dat zijn stercoureur partij had kunnen bieden aan Max Verstappen als hij niet zo ver naar achteren was gestart. "Als we in de top zes waren gestart hadden we Max waarschijnlijk bij kunnen houden. We hadden in ieder geval niet verwacht dat we hier erg competitief zouden zijn. Het was in het verleden geen gelukkig circuit voor ons."

Wolff optimistisch over Franse GP

Wolff voegde eraan toe dat hij verwacht dat de goede recente prestaties van Mercedes zich tijdens de Grand Prix van Frankrijk zullen voortzetten. "Het is een egaal circuit, een beetje zoals Silverstone. Het heeft snelle bochten en op papier lijkt het er in ieder geval op dat we daar een goede performance zullen hebben." Ondanks het feit dat Mercedes dit jaar van haar troon gestoten lijkt te zijn, vertelt Wolff dat het moraal bij Mercedes hoog blijft, waarbij hij verwijst naar de recente successen van het team. "We beginnen te zien dat we dichter bij de leiders komen en dat is belangrijk." "We bevinden ons in een situatie die we altijd hebben besproken. Namelijk dat op een dag, na acht opeenvolgende titels, die reeks gaat breken. We willen dat het een terugval is en geen langere cyclus."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"