Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff zint op sterke comeback: "Er is maar één ding dat we zeker weten"

Net als velen zit ook Toto Wolff vol met vraagtekens over de werkelijke vorm van Mercedes. Zo doet hij het althans voorkomen, we weten van de Oostenrijker immers ook dat hij zich graag in de rol van underdog wurmt. Eén ding weet hij echter wel zeker.

Wolff Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes had na de wintertests in Bahrein anderhalve week de tijd om de problemen waar het op stuitte het hoofd te bieden. Of dat is gelukt, is nog even afwachten, daar durft ook teambaas Toto Wolff geen worden aan vuil te maken. Hij vat de testweek als volgt samen.

"We blikken met gemengde gevoelens terug op die dagen. Al met al was het een lastige test voor ons. De W12 was niet zo stabiel, voorspelbaar of uitgebalanceerd als sommige auto's van onze concurrenten. Red Bull zag er sterk uit in zowel de long- als de shortruns, maar zoals altijd met testen is het lastig om zeker te zijn van de krachtsverhoudingen."

Zoveel onzekerheden als er nu nog zijn, weet Wolff één ding zeker: "We moeten nu laten zien dat we in staat zijn om te reageren. Vanaf het moment dat de laatste testdag erop zat, hebben we onze koppen bij elkaar gestoken om uit te zoeken hoe we sterker terug kunnen keren."

"Hoewel deze auto's voor een groot deel gelijk zijn gebleven aan die van vorig jaar zijn er ook flinke regelveranderingen die we goed moeten interpreteren en verwerken. We hebben ook onze werkwijze moeten veranderen door de komst van de budgetlimiet. Maar we hebben al vaker gezien dat we in de meest uitdagende tijden het meeste opsteken."

En om alles weer in het gelid te krijgen doet Toto Wolff een beroep op zijn belangrijkste troef binnen het team: "Dat zijn onze mensen en onze waarden. Ik weet dat we sterker kunnen terug knokken. Ik kijk er naar uit dit nieuwe, spannende seizoen te beginnen en om te zien hoeveel progressie we boeken."

Ook interessant:

Het F1-seizoen 2021 gaat van start met Max Verstappen en Lewis Hamilton als grote favorieten. Wordt dit het jaar van Verstappen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo blikken vooruit op de GP van Bahrein.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"