Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

Wolff: "Zodra Verstappen in zicht kwam, zou Hamilton hem opvreten"

Toto Wolff kan zijn geluk niet op na de Grand Prix van Hongarije. De Mercedes-teambaas deelde dit keer mee in de feestvreugde na een strategische meesterzet, waarmee de bittere nasmaak van een week geleden werd weggespoeld.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Dat is inherent aan de Formule 1. Je wordt heen en weer geslingerd tussen depressies en pure euforie", zo laat Toto Wolff optekenen in gesprek met Sky Sports F1. "De overwinning van vandaag kwam zeer onverwacht, maar juist daarom voelt het zo verdomde goed."

Op de vraag of Wolff daadwerkelijk dacht dat Lewis Hamilton Max Verstappen nog kon pakken na zijn tweede stop, antwoordt hij aarzelend: "Zelf dacht ik van niet en daarom verdienen onze strategen vandaag alle credits. Zeker na de vorige race, waarna ze flink werden bekritiseerd, komt dit resultaat hen toe."

Hamilton rondde de klus namelijk op overtuigende wijze af door het gat snel dicht te rijden: "Op enig moment spoorde we Hamilton aan door te zeggen dat hij snel inliep op Verstappen en vanaf het moment dat hij Max écht in zicht had, wisten we dat Hamilton hem op zou vreten."

Uiteindelijk bleek de strategie van Mercedes bepalend voor de einduitslag, maar het had heel anders kunnen lopen als een eerdere inhaalpoging van Hamilton geslaagd was: "Dan had Red Bull inderdaad voor de undercut kunnen gaan en was het misschien andersom geweest."

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona