Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff zweept Hamilton op voor beslissende strijd met Verstappen: "Alles of niets"

Komend raceweekend wordt het beslist. Wie wordt er wereldkampioen? Max Verstappen of Lewis Hamilton? Mercedes of Red Bull? Toto Wolff, teambaas van Mercedes, is er in ieder geval klaar voor.

Met 369,5 punten gaan Max Verstappen en Lewis Hamilton de laatste race van het jaar in. Beide coureurs kunnen dus kampioen worden in Abu Dhabi. Mercedes heeft ondertussen de titel bij de constructeurs al zo goed als binnen, maar teambaas Toto Wolff roept zijn team op om vol gefocust te blijven. "De laatste race zal intens worden, maar het is belangrijk om niet afgeleid te raken. We moeten onszelf gewoon blijven focussen, met beide voeten op de grond blijven staan en dezelfde prestatie op de mat leggen als we vorige week in Saoedi-Arabië deden. We zijn dankbaar dat we nog steeds meedoen in dit gevecht."

Het is alles of niets

Het is razendspannend, zo merkt ook Wolff. Red Bull maakte dit jaar heel veel in hem en iedereen van zijn team los. Dat het dan uiteindelijk aankomt op de laatste race, daar geniet de Oostenrijker van. "Dat beide titels dit weekend tijdens de seizoensfinale worden beslist, bewijst hoe hard beide kanten elkaar hebben bevochten en elkaar naar nieuwe hoogtes hebben gestuwd. Het is alles of niets voor de seizoensfinale en dat is geweldig voor de sport."

'Nieuw' circuit

Gemakkelijk wordt het dit weekend niet, want het Yas Marina Circuit brengt dit jaar weer een hele nieuwe uitdaging met zich mee, zo benadrukt Toto in aanloop naar het laatste raceweekend van het jaar. "We kijken uit naar de uitdaging die ons in Abu Dhabi te wachten staat. Het circuit is best wel wat veranderd sinds we hier de laatste keer hebben geracet en voor iedereen is het dus een duik in het onbekende, want er zijn nieuwe onderdelen die we moeten leren kennen. Het wordt weer een geweldig weekend!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden