Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Wolffs rigoureuze idee dat De Vries aan een F1-stoeltje kan helpen

De Formule 1 is het neusje van de zalm op het autosportgebied, het summum van gemotoriseerde sporten. Er is plek voor twintig van de beste coureurs ter wereld en wat Toto Wolff betreft is dat een groot probleem. Het zijn er 'maar' twintig. Daarom oppert hij een idee.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds het wegvallen van het Marussia Formule 1 Team aan het einde van 2015 staan er twintig Formule 1-auto's- en coureurs op de startgrid. In 2010 waren dit er nog 24 en een verder verleden kon dat aantal oplopen tot zelfs dertig.

Dertig is ook precies het aantal dat Mercedes-teambaas Toto Wolff voor ogen heeft als hij volgens onder andere het Duitse RTL een nieuw plan voor de Formule 1 oppert. Hoewel, nieuw... het is al vaker geopperd, het is alleen nog nooit ten uitvoer gebracht.

Wolff zou namelijk pleiten voor teams van ieder drie auto's. In de derde auto zou dan een rookie gezet kunnen worden, waarbij je in het geval van Mercedes al snel denkt aan een talent als de Nederlander Nyck de Vries, voor wie het met maar twintig stoeltjes heel lastig lijkt om een voet tussen de deur te krijgen. "Opeens heb je dan dertig auto's", aldus Wolff.

Wolff krijgt in zekere zin bijval van Red Bull-teambaas Christian Horner, in die zin dat ook de Brit van mening is dat het aantal van twintig deelnemers omhoog kan en misschien wel moet. Hij hoopt daarvoor echter op de komst van nieuwe teams in de sport.

Overigens is Jost Capito, teambaas van Williams, van mening dat het idee van Wolff niet realistisch is: "Het lijkt heel simpel, maar je team groeit met 50%. Ik zou niet weten hoe je dat moet bolwerken met 22 tot 23 Formule 1 Grands Prix per jaar."

Poll

Drie auto's per team is...

keer gestemd

Daar gaan Verstappen en Hamilton onderling nóóit uitkomen

Verstappen en Hamilton crashten samen op Monza. Wie de schuldige is? Daar gaan ze waarschijnlijk nooit uitkomen. In Rusland wacht Verstappen een inhaalrace na een gridstraf.

Luister nu de nieuwste aflevering van de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

47 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"