Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

 • Altijd meepraten over de Formule 1
 • Kans maken op toffe prijzen
 • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
 • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
 • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

Wonderbaarlijke opmars De Vries in 24 uur van Le Mans

Na een zeer tegenvallende start van de 24 uur van Le Mans worden we deze ochtend wakker met het beeld van Nyck de Vries die met Toyota Gazoo Racing op plek 2 rijdt. Alpine kende een dramatisch debuut in de de Hypercar-klasse.

De Vries Le Mans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries en het team van Toyota Gazoo Racing begonnen de 24 uur van Le Mans als 23ste en na vier uur waren ze opgeklommen naar plek 7. In de afgelopen avond en nacht hebben de Nederlander en zijn collega-rijders Jose Maria Lopez en Kamui Kobayashi een bijzondere opmars gemaakt. Het team rijdt nu op plek 2, achter de leider Porsche Penske Motorsport. Op dit moment zit Lopez achter het stuur, waardoor De Vries straks verder kan gaan jagen op de koppositie. Voor Robin Frijns zit de race erop, nadat hij eerder al een flinke klapper maakte. 

Ook voor Alpine is het over. Het team debuteerde met twee wagens in de hypercar-klasse, maar door motorproblemen moest het team beide wagens in de pits zetten.

Tussenstand Hypercar-klasse na zestien uur racen:

 1. Porsche Penske Motorsport, auto #6
 2. Toyota Gazoo Racing, auto #7
 3. Toyota Gazoo Racing, auto #8

LMP2

In De LMP2-klasse is er bij de Nederlanders een wisseling van de wacht geweest. Job van Uitert is met IDEC Sport de best geklasseerde Nederlander. Ze gingen als achtste de avond en nacht in, maar het team van Van Uiters is geklommen naar de zesde stek. Bent Viscaal heeft het lastiger met Proton Competition. Ze reden op de zevende plek, maar zijn inmiddels helemaal afgezakt naar plek 16. Crowdstrike Racing, met Nicky Catsburg vinden we deze ochtend terug op plek 14. 

Tussenstand LMP2-klasse na zestien uur racen:

 1. AF Corse, auto #183
 2. COOL Racing, auto #37
 3. United Autosports. auto #22

LMGT3

Morris Schuring doet het in de LMGT3-klasse uitstekend. Met het team Manthey EMA bezet de Nederlander momenteel de tweede plek. Schuring en co, zitten als enige LMGT3-team nog in dezelfde ronde als leider Manthey Purerxcing. Dat belooft dus nog een spannende strijd te worden vandaag. JMW Motorsports van Larry Ten Voorde kende een slechte nacht. Gisteravond reed het team nog aan de leiding, maar inmiddels zijn Ten Voorde en zijn collega-rijders Giacomo Petrobelli en Salih Yoluc afgezakt naar de 21ste plek en hebben ze liefst 56 rondes achterstand op d eleiders. 

Tussenstand LMGT3-klasse na zestien uur racen:

 1. Manthey Purerxcing, auto #92
 2. Manthey EMA, auto #91
 3. Heart of Racing Team, auto #27

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership