Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Wordt dit de verrassende nieuwe concurrent van Verstappen en Red Bull?

Op maandag 12 februari wordt bij het krieken van de dag de volgende nieuwe Formule 1-bolide gepresenteerd, de Aston Martin AMR24. Is het opnieuw de reuzendoder die het in 2023 leek te kunnen zijn?

Verstappen Alonso Monaco 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

'Leek te kunnen zijn'. Immers, Aston Martin knalde in 2023 uit de startblokken, waarna men hardop droomde over overwinningen, maar zo ver kwam het niet. Men zakte zelfs wat terug, enkel om weer de rug te rechten op het moment dat ze hun belangrijke upgradepakket werkelijk wisten te doorgronden.

Eind 2023 stond het team er weer, met nog altijd 'good old Alonso' als kartrekker en goalgetter. Natuurlijk, een winnende formatie was het nog steeds niet, maar wie weet wat 2024 voor hen in petto heeft? Als ze de stijgende lijn kunnen voortzetten is er geen reden waarom ze niet in hetzelfde lijstje genoemd kunnen worden met Ferrari, McLaren en Mercedes als potentiële uitdagers voor eremetaal.

Sterker nog, Aston Martin liet een jaar geleden al zien enorme stappen te kunnen zetten en dus blijkbaar de juiste knappe koppen in dienst te hebben. Vaak wordt de naam van ex Red Bull-kopstuk Dan Fallows genoemd en geroemd, hetgeen kan verklaren waarom de bolide van 2023 enkele Red Bull-kenmerken vertoonden. Als het uitgangspunt klopt, kan men daar net als het team van Max Verstappen in theorie langdurig op voortborduren. Her en der echter plukte Aston Martin wel meer slimmeriken weg bij de concurrent.

Nu we een jaar verder zijn, zijn al die mensen als het goed is nog beter op elkaar ingespeeld en vergeet ook niet dat dit het eerste nieuwe jaar is waarin de nieuwe state of the art fabriek volledig operationeel is. Als een Formule 1-team een puzzel is waarvan alle stukje goed op zijn plek moet vallen, dan kan het niet anders of Aston Martin moet in 2024 opnieuw een belangrijke stap kunnen zetten.

Om 09:00 uur Nederlandse zal maandagochtend de nieuwe bolide aan het publiek getoond worden. Ja, Ferrari, Mercedes en McLaren worden vaak genoemd uit potentiële uitdagers van Red Bull, maar misschien doet men er niet onverstandig aan om Aston Martin direct ook in dit lijstje op te nemen.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld