Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wordt dit het nieuwe F1-circuit op de Filippijnen?

Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke heeft een circuit ontworpen dat gebouwd moet worden op de Filippijnen. De tekeningen komen ongeveer tegelijk met de berichten over een op handen zijnde Filippijnse Grand Prix naar buiten.

Eerdere deze week werd al duidelijk dat de Formule 1 inzet op een Grand Prix op de Filippijnen in een poging het Aziatische continent verder te veroveren. Er zijn plannen om een stratencircuit aan te leggen in de hoofdstad Manilla, maar even verderop komt ook een hagelnieuw circuit te liggen. Hermann Tilke heeft een circuit op papier gezet dat moet verrijzen op zo'n honderd kilometer van de hoofdstad Manilla.

Het bijna vijf kilometer lange circuit dat Tilke heeft ontworpen wordt echter gebouwd als een grade 2-circuit, terwijl voor het organiseren van een Formule 1-race een grade 1-licentie nodig is. Overigens kan een grade 2-licentie vaak met kleine aanpassingen worden opgewaardeerd tot een grade 1-licentie. Wellicht dat het Tilke-circuit op die manier een mooi alternatief kan zijn als een race in de straten van Manilla om wat voor reden dan ook niet door kan gaan. Zo beschikken Zandvoort en Assen vooralsnog bijvoorbeeld ook over een grade 2-licentie, maar dat weerhoudt de Formule 1 er niet van een Nederlandse Grand Prix op één van die circuits na te jagen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"