Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA organiseert buitengewoon overleg World Motor Sport Council

De World Motor Sport Council komt op 3 februari aanstaande bijeen voor een buitengewoon (spoed)overleg. Er zijn veel prangende, openstaande zaken in de Formule 1 die op korte termijn om een oplossing vragen.

Oorspronkelijk stond er op 3 februari aanstaande geen overleg van de World Motor Sport Council, het hoogste orgaan van de FIA, op het programma. Echter, de huidige situatie in de Formule 1 vraagt om een spoedoverleg, oftewel een 'extraordinary meeting'. Zo heeft RacingNews365 vernomen.

Formule 1 heeft nog wat knopen door te hakken

Er moeten op korte termijn personen worden aangewezen in diverse topposities van de verschillende commissies van de FIA, dit onder andere naar aanleiding van het aanstellen van de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Het ligt voor de hand dat tijdens dit overleg ook wordt vergaderd over prangende reglementaire zaken als de duur van de vrije trainingen, het wel of niet houden van sprintraces en mogelijk ook het wel of niet aanblijven van wedstrijdleider Michael Masi. Het is voor het eerst dat men in de moderne Formule 1 tot een dergelijk spoedoverleg besluit. Bij eerdere prangende zaken werd vaak teruggevallen op de mogelijkheid van e-votes , het op afstand digitaal stemmen over bepaalde thema's in de Formule 1.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje