Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worstelend Alpine wil terugslaan in Mexico

Alpine kende een teleurstellend weekend in de Verenigde Staten. Zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon wist de finishlijn niet te halen. De Franse renstal hoopt op een beter resultaat in Mexico.

De dubbele uitvalbeurt van Alpine in de Grand Prix van de Verenigde Staten maakt een einde aan een reeks van vijftien opeenvolgende puntenfinishes voor het team. De Franse renstal is dan ook vastberaden om terug te slaan in Mexico. "We moeten onze vorm herpakken na een teleurstellend weekend in Austin", vertelt Esteban Ocon. "Het was niet het weekend waar we op gehoopt hadden, ook al maakten we verbeteringen in elke sessie. We hebben het geanalyseerd en we zullen sterker terugkomen in Mexico", aldus de Fransman die een duidelijk voornemen heeft voor de volgende race. "Je kunt het verschil maken in de strijd om de vijfde plaats door constant te scoren met beide auto's en dat is ons doel voor Mexico." Zijn teamgenoot Fernando Alonso kende ook een tegenvallend resultaat in Austin en kijkt met heimwee terug naar eerdere races. "Het was een moeilijk weekend voor ons als team. We worstelden vanaf vrijdag en konden niet de balans vinden die we in Turkije hadden, waar het misschien wel de beste auto was waarin ik het hele seizoen heb gereden", aldus de Spanjaard.

Moeilijke omstandigheden

Alonso verwacht in Mexico betere zaken te kunnen doen. "Het is weer een leuk circuit waar er goede inhaalmogelijkheden zijn en een erg lang rechte stuk", zegt de Alpine-coureur die ook waakt voor de omstandigheden in Mexico-stad. "Het is meestal warm en de race is op grote hoogte. Dus het zet ons en de auto extra onder druk." Teamgenoot Ocon deelt Alonso's mening over het Autodromo Hermanos Rodriguez. "Het circuit is een goed circuit om te racen. Het is vrij moeilijk om een aantal redenen, maar vooral vanwege de grote hoogte, wat invloed heeft op de krachtbron en het vinden van een goede set-up." "De auto's zijn afgesteld op hoge downforce, maar het voelt alsof je een lage downforce-afstelling op de auto hebt vanwege de omstandigheden. Gewoonlijk voelt de wagen licht aan en heeft hij weinig grip en daar moet je aan wennen", legt de Fransman uit.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'