Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Worstelende Verstappen buiten top drie in tweede training Bakoe

Charles Leclerc heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Monegask troefde Sergio Perez en Lewis Hamilton nipt af, terwijl Max Verstappen een aantal foutjes maakte en op de zesde plaats eindigde.

Verstappen Baku FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een sterke start van Max Verstappen in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, stond om 15:00 uur Nederlandse tijd de tweede oefensessie op het programma. Alle coureurs konden nog wel wat kilometers gebruiken, mede omdat Charles Leclerc en Franco Colapinto allebei crashten en zo voor rode vlaggen zorgden.

Het was dan ook gelijk druk op de baan, met de meeste coureurs die eerst voor een stint op mediums kozen. Verstappen reed een installatieronde op softs, switchte daarna naar mediums en pakte in zijn eerste ronde de snelste tijd. Sergio Perez liet echter even zien dat het nog vele malen harder kon door een seconde onder de tijd van Verstappen te duiken.

Ondertussen had George Russell zo zijn eigen problemen. Mercedes vond rotzooi in de motorolie en moest de krachtbron wisselen, waardoor de Brit pas na een halfuur naar buiten kwam. Leclerc meldde op zijn beurt problemen met de besturing en dook al snel naar binnen, terwijl teamgenoot Carlos Sainz de eerste plaats afpakte van Perez.

Voor Verstappen ging het niet van een leien dakje op de mediums. De wereldkampioen klaagde steen en been over onderstuur en beperkt zicht en hield zijn RB20 ternauwernood uit de muur na een foutje in de krappe tweede sector. Ook Guanyu Zhou schoot er even af in bocht drie, maar kon wel zijn weg vervolgen.

De tekst gaat verder na de de uitslag.

Uitslag Tweede vrije training - Azerbeidzjan

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Kwalificatierun

Halverwege de sessie was het tijd voor runs op softs. Verstappen liet twee goede sectoren noteren, maar verloor veel tijd op het lange rechte stuk en pakte in eerste instantie de derde plaats. Sainz en Oscar Piastri waren ietsje sneller.

Perez had het echter enorm naar zijn zin op het circuit in Bakoe en dook later nog maar eens vier tienden onder de tijd van Sainz. Verstappen begon nog aan een tweede run, maar ging opnieuw de fout in en zou het uiteindelijk met de zesde plaats moeten doen. De tijd van Perez bleef namelijk niet staan. Leclerc was in de slotfase nipt sneller en verwees de Mexicaan naar de tweede plaats. Lewis Hamilton zou derde worden in zijn Mercedes.

Daarna werd de focus verlegd naar longruns voor de race en zagen de McLaren-coureurs er op mediums erg sterk uit. Piastri en Lando Norris reden constant tijden in de 1:48, terwijl Verstappen gemiddeld zo'n zeven tienden langzamer was. Of dat representatief is, gaat op zondag blijken, al was Perez ook een stuk sneller dan Verstappen. De wereldkampioen heeft nog wat werk te doen.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull