Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Worstelende Verstappen toch snelste in eerste training GP Miami

De eerste en enige vrije training voor de Grand Prix van Miami leek lange tijd niet de sessie van Max Verstappen te worden. In een rommelige en moeizame training kwam de Nederlander uiteindelijk toch bovendrijven en was hij 'gewoon' de snelste man.

Verstappen Miami GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste en enige vrije training voor de Grand Prix van Miami begon niet optimaal voor Lando Norris. Het team van McLaren heeft een grote update meegenomen, maar Norris meldde over de radio dat het stuur niet goed aanvoelde en hij kwam gelijk naar binnen. Max Verstappen was ondertussen tijdens de eerste inleidende beschietingen gelijk de snelste man.

Niet veel later spinde Charles Leclerc spinde in het langzame deel van het Miami International Autodrome. Hij probeerde zijn Ferrari te keren, maar dat lukte hem niet. Na een lange gele vlag werd uiteindelijk een rode vlag gezwaaid, waarna Leclerc zijn auto uitzette en uitstapte. Een heel knullig moment voor de Monegask en zo verloor de Ferrari-coureur kostbare tijd.

Dat gold ook voor zijn collega's en na een aantal minuten ging de sessie weer verder. Verschillende coureurs kwamen even buiten de baan terecht of verremden zich, waaronder Verstappen met nog ruim 35 minuten op de klok.

Uitslag Eerste vrije training - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Halverwege de sessie was Sergio Perez de snelste man, gevolgd door de twee Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell. Maar daar kwam al snel Carlos Sainz in zijn Ferrari onderdoor, terwijl Verstappen ondertussen was afgezakt naar de zestiende plek. De Nederlanders was echter bezig om langere runs te rijden.

Nadat heel wat coureurs longruns hadden afgewerkt, werden de zachte banden onder de auto's geschroefd. Pierre Gasly was even de snelste man, maar Sainz en Russell gingen er onderdoor. Verstappen kwam ondertussen op de radio om te melden dat de banden veel te warm werden.

Uiteindelijk was Verstappen toch de snelste man, gevolgd door Oscar Piastri en Sainz. Russell werd vierde, met Lance Stroll, Perez en Hamilton daarachter.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training