Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

'Wurgslang' Verstappen slaagt met vlag en wimpel: "Hij speelt met de Ferrari's"

Nu het Formule 1-seizoen even een korte zomerstop heeft, maken Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel de balans op in de Formule 1 RacingNews365 podcast. Ze bespreken de prestaties van Max Verstappen en Red Bull en vatten het samen in een rapportcijfer.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu de eerste seizoenshelft erop zit blikken host Joris Mosterdijk, F1-kenner Ruud Dimmers en coureur Tom Coronel terug op de eerste dertien Grands Prix van het seizoen in de RacingNews365 Formule 1-podcast. Welk team en welke coureur hebben het het best gedaan? Je raadt het misschien al, maar de constructeursleider en de leider in het coureurskampioenschap krijgen de hoogste rapportcijfers.

Zowel Dimmers als Coronel geven Red Bull een uitstekend cijfer. "Ik geef Red Bull een cijfer van een 9,5 en dat heeft alles te maken met de aanpak", begint Tom. "Met een mindere auto zoveel punten voorstaan, zoveel blijven vechten en zoveel risico nemen met de strategieën, dat vind ik zo ongehoord knap. En Red Bull stond er ook gewoon goed bij vanaf het begin van het seizoen."

Op het probleem met het overgewicht van de auto na, waar Red Bull het hele seizoen al mee kampt, kan Coronel niets anders dan de Oostenrijkse renstal loven. "Wat mij bij Red Bull opvalt is de stabiliteit van het team en de rust die de rijders hebben. Dat zijn allemaal van die dingen waarvan ik denk 'wauw Red Bull, wat jullie met een mindere auto hebben geflikt, petje af'."

Dimmers stipt nog een ander schoonheidsfoutje aan; de uitvalbeurten aan het begin van het seizoen, maar ook hij vindt dat Red Bull de beste auto heeft en gaat wat dieper in op de aerodynamische pracht van de RB18, alvorens hij ook een 9,5 geeft als cijfer.

"Het concept van de auto is gewoon compleet anders dan alle andere teams, kijk bijvoorbeeld naar de sidepod", legt Dimmers uit. "En wat zie je nou, andere teams kopiëren het. Aerodynamisch is Red Bull gewoon heel erg goed. Ze hebben tevens het minste last van porpoising vergeleken met andere teams."

Een 10+ voor Verstappen

Kijkend naar de beste coureur van de grid, is het voor de mannen meteen duidelijk: Verstappen. "Voor Max eigenlijk gewoon een 10", begint Dimmers. "Max heeft twee foutjes gemaakt eigenlijk", waarmee Dimmers refereert naar de 360-spin in Hongarije en het kleine avontuurtje in de grindbak in Spanje.

"Spin je en je wordt daardoor tweede of derde, dan mag je ernaar wijzen, maar als je hem dan gewoon wint, wat maakt het dan uit", voegt Coronel toe, waarna hij de sterktes van Verstappen aankaart.

"Zo op de limiet rijden, zo constant zijn, zo de druk non-stop opbouwen, maar ook de rust bewaren. Dat zie je nu ook bij Max, dat hij in het begin van de race even de kat uit de boom kijkt in plaats van dat hij vol in de aanval gaat. Ik geef hem een 10+, geen 10, want ik zie dat hij zichzelf nog steeds aan het verbeteren is."

Dimmers vergelijkt Verstappen met een wurgslang die zijn prooi steeds meer onder druk zet. "Hij speelt ook met de Ferrari's, dat is het mooie. Af en toe is hij een soort van wurgslang met een klein vogeltje. Iedere ronde knijpt hij iets harder totdat hij dan Leclerc of Sainz binnen heeft gehengeld en dat vind ik knap."

"Verstappen heeft gewoon laten zien dat er op dit moment geen coureur is die beter is dan hij. De enige die in zijn beste race in de buurt kwam is Lewis Hamilton, dat was niet Leclerc."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022