Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wurz: "Crash mogelijk kostbare inschattingsfout van Verstappen"

Max Verstappen crashte in de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Een persoonlijke fout volgens Alexander Wurz, die niet uitsluit dat het weleens een kostbare fout kan zijn geweest.

Op een zelfde manier als Charles Leclerc gisteren ging Max Verstappen in de derde vrije training stuurloos rechtdoor in bocht vijftien (zie hieronder). Volgens voormalig Formule 1-coureur en voorzitter van de rijdersvakbond GPDA was het een fout van de coureur. Dat legt hij uit in gesprek met het Oostenrijkse ORF . "Hij ging te hard met te weinig grip", zo luidt zijn simpele lezing: "Hij maakte een inschattingsfout", vervolgt hij, om aan te geven dat dergelijke incidenten op dit moment in het weekend extra kostbaar kunnen zijn. "Het verlies van die laatste dertig minuten is op een stratencircuit echt heel vervelend. Het kan een weekend volledig op zijn kop zetten. Het is in ieder geval duidelijk dat de zaterdag voor Red Bull verre van optimaal is begonnen." Over de schade wil Wurz niet speculeren, maar hij is er niet zeker van dat het allemaal wel losloopt: "Is er een vleugel gesneuveld van een specificatie waar het team er misschien maar één van bij heeft? Is de vloer beschadigd", zo vraagt hij zich hardop af. "En hoewel ik zelf niet denk dat dat nu aan de orde is, kan een dergelijke impact ook de monocoque beschadigen. En als dat zo is, dan wordt tijd een hekel punt."

1401109184914112517

Aaaaaii, Verstappen rijdt 'm de muur in 💥 De RB16B blokkeert en het is onmogelijk om de muur nog te ontwijken 🤕 Dat worden overuren draaien voor de RB-monteurs 🔧 #ZiggoSportF1 #F1 #AzerbaijanGP 🇦🇿 pic.twitter.com/oe7bvJz3z2 — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) June 5, 2021

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"