Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Wurz: "Ferrari-coureurs lopen verhoogd risico op een burnout"

Het is voor vele Formule 1-coureurs een droom om ooit voor Ferrari uit te komen. Die droom gaat echter gepaard met een enorme druk, zo meent de voorzitter van de F1-coureursvakbond, Alexander Wurz.

Vettel Ferrari test 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Voormalig Formule 1-coureur en huidig GPDA-voorzitter Alexander Wurz stelt zelfs dat de druk bij Ferrari zo hoog kan zijn, dat een burnout altijd op de loer ligt: "Het systeem bij Ferrari kan echt een wissel trekken op haar coureurs", zo legt hij uit in gesprek met Sky Sports F1.

Wurz sluit dan ook niet uit dat Sebastian Vettel tot op het zekere hoogte daar het slachtoffer van is geworden: "Ik mag Sebastian een vriend van mij noemen, maar ik zag het (zijn struggles bij Ferrari, red.) niet aankomen. Hij is in dat soort zaken zeer gesloten."

Volgens de Oostenrijker, die onder andere uitkwam voor Benetton en Williams, gingen andere grote namen Vettel voor: "Het is een fenomeen dat zich herhaalt. Als rookie bij Ferrari zijn de eerste jaren mooi want je voelt de liefde en de emoties van Ferrari, maar op enig moment lijkt het systeem aldaar je te vangen. Zelfs Fernando Alonso leek daar niet immuun voor te zijn."

"Misschien was het zo dat de liefde bekoeld was en dat dat dus vaker gebeurt bij Ferrari, maar dat is niet iets waar Sebastian met mij over heeft gesproken", vervolgt Wurz die claimt dat Ferrari dat, mogelijk onbewust, doet om de naam Ferrari te beschermen.

"Ferrari houdt van je als coureur, maar op het moment dat de zaken niet goed lopen, ontstaat er frictie. Die liefde werkt dan opeens averechts en dan zal men alles doen om de naam van Ferrari te beschermen. Dat geldt overigens niet alleen voor coureurs, want je ziet dat er de afgelopen jaren ook de nodige teambazen de revue zijn gepasseerd."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje