Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Yamaha bevestigt: Dubbele beenbreuk voor Valentino Rossi

Gisterenmiddag is er een abrupt einde gekomen aan de titelkansen van Valentino Rossi. De Italiaan kwam gisteren ten val tijdens een crossmotor race en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Het seizoen lijkt daarmee zo goed als voorbij voor de zevenvoudig wereldkampioen in de MotoGP.

De eerste berichten uit Italië gingen al uit van een beenbreuk voor de MotoGP-coureur. Dit is nu ook bevestigd door zijn team Yamaha. Volgens het team heeft Rossi zijn kuit- en scheenbeen gebroken en wordt hij 'zo snel mogelijk' geopereerd. La Gazetta Dello Sport meldde gisteren dat Rossi direct zou worden geopereerd, maar dat is tot nu toe nog niet bevestigd.

Zeven jaar geleden brak Rossi ook zijn kuit- en scheenbeen, hij had toen zo'n 6 weken nodig om te herstellen. Hoe lang het herstel nu gaat duren is nog niet duidelijk, al lijkt het vrijwel zeker dat het seizoen voor Rossi erop zit. Wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat Valentino Rossi geen wereldkampioen zal worden dit seizoen. De Italiaan stond 26 punten achter op kampioenschapsleider Andrea Dovizioso en had nog alle kans om de wereldtitel binnen te slepen. Die kans is nu definitief vervlogen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"