© Twitter Valentino Rossi

Nieuwsoverzicht

Yamaha bevestigt: Dubbele beenbreuk voor Valentino Rossi

01 sep. 2017 07:31 Rik Alkema 0 reacties
Gisterenmiddag is er een abrupt einde gekomen aan de titelkansen van Valentino Rossi. De Italiaan kwam gisteren ten val tijdens een crossmotor race en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Het seizoen lijkt daarmee zo goed als voorbij voor de zevenvoudig wereldkampioen in de MotoGP.

Seizoen lijkt voorbij voor Valentino Rossi

De eerste berichten uit Italië gingen al uit van een beenbreuk voor de MotoGP-coureur. Dit is nu ook bevestigd door zijn team Yamaha. Volgens het team heeft Rossi zijn kuit- en scheenbeen gebroken en wordt hij 'zo snel mogelijk' geopereerd. 

La Gazetta Dello Sport meldde gisteren dat Rossi direct zou worden geopereerd, maar dat is tot nu toe nog niet bevestigd.

Zeven jaar geleden brak Rossi ook zijn kuit- en scheenbeen, hij had toen zo'n 6 weken nodig om te herstellen. Hoe lang het herstel nu gaat duren is nog niet duidelijk, al lijkt het vrijwel zeker dat het seizoen voor Rossi erop zit.

Wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat Valentino Rossi geen wereldkampioen zal worden dit seizoen. De Italiaan stond 26 punten achter op kampioenschapsleider Andrea Dovizioso en had nog alle kans om de wereldtitel binnen te slepen. Die kans is nu definitief vervlogen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen