Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP

MotoGP-team schorst om bizarre reden haar coureur

In aanloop naar de race in Oostenrijk heeft Yamaha besloten om Maverick Vinales van de startlijst te schrappen. De bom is na maanden van moddergooien gebarsten.

Vinales 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Yamaha

Al een tijdje boterde het niet tussen Maverick Vinales en Yamaha. De coureur is niet blij met zijn team en hij finishte zo'n twee maanden geleden als laatste tijdens de MotoGP-race in Duitsland en ook vorig weekend in Stiermarken was hij op weg naar de laatste plaats toen hij zijn motor terug naar de pitstraat reed nog voor dat de race voorbij was.

En dat terwijl zijn teamgenootje Fabio Quartararo wel bezig is aan een goed seizoen. Vinales bood in aanloop naar het laatste weekend nog zijn excuses aan voor zijn vertoonde gedrag, maar een dag later kwam het nieuws naar buiten dat hij en Yamaha na dit seizoen uit elkaar gaan, terwijl de twee partijen eigenlijk nog een langer doorlopend contract hebben.

Vorige week ging het tijdens de GP van Stiermarken dus weer mis. Hij lag op de laatste plaats toen hij een ronde voor het einde al de pitstraat binnenreed. Hij klaagde steen en been over zijn machine, terwijl zijn teamgenoot naar de derde finishplaats snelde. Het was nog steeds duidelijk dat het wachten was totdat de bom helemaal zou zijn gebarsten.

En dat gebeurde deze donderdag. Yamaha kwam met een statement waarin het bekend maakte dat haar coureur geschorst is en ze hem dit weekend niet op zullen stellen in Oostenrijk voor de tweede race op de Red Bull Ring. De uitleg was op zijn zachtst gezegd bizar te noemen.

"Met spijt moeten we aankondigen dat we Maverick Vinales hebben teruggetrokken voor het aankomende raceweekend. We hebben hem namelijk geschorst, omdat hij vorige week op onverklaarbare en onregelmatige wijze met zijn motor overweg is gegaan tijdens de GP van Stiermarken. Deze beslissing is tot stand gekomen na een uitgebreide analyse van zijn data en telemetrie."

"De conclusie van Yamaha is dat de acties van de coureur mogelijk grote schade aan hadden kunnen brengen aan de krachtbron van zijn Yamaha en mogelijk een gevaar hadden kunnen vormen voor zichzelf en zijn collega coureurs in de MotoGP-race. De coureur zal komend weekend niet worden vervangen. Een beslissing over de toekomst zal na een meer gedetailleerde analyse en na discussies met de coureur worden genomen", aldus het statement.

Een bijzondere situatie dus, waarbij we eigenlijk niet precies te weten komen wat er nou precies is gebeurd. Dat het tussen Yamaha en de Spanjaard niet meer goed gaat komen, dat lijkt echter zeker.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"