Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Yamamoto: "Honda is te vroeg gestopt met de Formule 1"

Honda's Formule 1-baas Masashi Yamamoto geeft toe dat Honda de Formule 1 waarschijnlijk te vroeg achter zich heeft gelaten.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Honda slaagde in de laatste ronde van de laatste race van het laatste jaar waarin men als motorleverancier actief zal zijn in de Formule 1 in het allerhoogste doel. Men won de wereldtitel met Max Verstappen. Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto geeft nu aan dat men waarschijnlijk te snel de stekker uit het project heeft getrokken.

"Op persoonlijke titel vind ik van wel, ja. Maar dit een beslissing van het bedrijf. Ik snap welke kant Honda op wil, dus uiteindelijk kunnen we die keuze van Honda ook alleen maar accepteren", zo wordt Yamamoto geciteerd door Autosport. "Maar dromen kan altijd, dus ik hoop dat op enig moment Honda terugkeert in de Formule 1."

Nieuwe mindset bij Honda

Hoewel Yamamoto verdrietig is over het afscheid, haalt hij wel voldoening uit het feit dat de gestelde doelen grotendeels behaald zijn: "Natuurlijk is het jammer, maar we wisten dit sinds oktober 2020 en vanaf dat moment wisten we ook dat we er hard aan moesten trekken voor 2021."

"We maten ons een nieuwe mindset aan en keken voortaan op een hele andere manier naar dat besluit (om te stoppen, red.). We hebben geprobeerd alles te geven om in de beperkte tijd die ons nog restte goed te kunnen presteren."

Vanaf 2022 worden de Red Bulls nog steeds door Honda-motoren aangedreven, die bovendien in Sakura worden onderhouden, met dat verschil dat Red Bull er nu voor moet betalen. RacingNews365 heeft onlangs vernomen dat aan die constructie kan worden vastgehouden tot eind 2025, in tegenstelling tot eind 2023 wat tot nu toe steeds gecommuniceerd is.

Ook interessant:

Wat verdient Max Verstappen?

Hoeveel miljoenen euro's nemen Verstappen en Hamilton mee naar huis? Bekijk hieronder de video met het overzicht van F1-salarissen.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

11 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"