Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Yamamoto lyrisch na F1-debuut: "Ik heb nog nooit zoveel kracht gevoeld in een auto"

Speciaal voor de Grand Prix van Japan had Honda met Red Bull geregeld dat Super Formula-coureur Naoki Yamamoto zijn debuut in de koningsklasse mocht maken. De Japanner mocht voor eigen publiek in een Toro Rosso rijden en was uiteraard in zijn nopjes. Nadat hij daadwerkelijk met de auto had gereden, kon zijn dag helemaal niet meer stuk.

De 31-jarige Naoki Yamamoto heeft in de eerste vrij training zijn opwachting in de Formule 1 gemaakt voor het team van Toro Rosso. De Japanner was in extase na zijn eerste meters in de snelste auto's van de wereld. "Gedurende de sessie heb ik vooral geprobeerd de auto onder de knie te krijgen. Wat een kracht heeft deze wagen! Ik was erg verbaasd, ik heb nog nooit zoveel vermogen ervaren. Dat was denk ik ook het grootste verschil tussen de Super Formula- en Formule 1-auto, als je het mij vraagt." Yamamoto liet eerder al weten met een redelijk vervelend gevoel de auto in te gaan, aangezien hij daarmee Pierre Gasly van zijn auto beroofde. Zeker in het licht van supertyfoon Hagibis, die het schema van de Grand Prix van Japan overhoop gooit, is de Japanner zeer dankbaar dat hij alsnog zijn debuut heeft mogen maken. "Ik wil Honda en Toro Rosso enorm bedanken voor deze kans. Natuurlijk had ik graag een beter resultaat dan zeventiende willen behalen, maar het belangrijkste is dat ik niet ben gecrasht en goede informatie heb kunnen verzamelen voor de ingenieurs", aldus Yamamoto.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin