Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Zanardi: "De Ferrari-sleutel van Hamilton is in handen van Leclerc"

Lewis Hamilton heeft nog een doorlopend contract bij het team van Mercedes en de succesvolle combinatie rijgt de prijzen nog steeds aaneen. Toch blijven de geruchten over een mogelijke overstap van Hamilton naar Ferrari veelvuldig terugkeren. Volgens Alex Zanardi heeft de komst van Charles Leclerc bij Ferrari echter roet in het eten van de Brit gegooid.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de wandelgangen blijft men spreken over een mogelijk nieuwe uitdaging voor de vijfvoudig wereldkampioen, maar die nieuwe uitdaging lijkt met de komst van Charles Leclerc bij het team van Ferrari verder weg dan ooit: "Totdat Charles arriveerde bij Ferrari was ik ervan overtuigd dat Hamilton nog eens de overstap zou gaan maken naar Ferrari. Nu is het echter zo dat Leclerc de Ferrari-sleutel van Hamilton in handen heeft. Wanneer de Monegask goed blijft presteren, zal Ferrari het gehele team om hem heen bouwen. Mocht dat gebeuren dan denk ik niet dat ze Hamilton nog binnenhalen of dat hij zelf nog interesse heeft om bij Ferrari te gaan rijden", aldus Zanardi tegenover RacingNews365.

"Overigens ben ik er wel van overtuigd dat Hamilton daadwerkelijk een keer voor Ferrari zou willen rijden. Iedereen heeft zo zijn wensen en dromen in het leven. Zo zou ik zelf graag nog eens de Indy 500 rijden, die kans is niet groot, maar toch blijft het een droom. Datzelfde geldt op dit moment ook voor Lewis. Mocht de kans zich voor doen, dan ben ik ervan overtuigd dat hij alsnog de overstap naar het Italiaanse team zal maken."

Voorlopig lijkt een overstap van Hamilton echter nog niet aan de orde, zowel Leclerc als Vettel staan nog tot en met volgend jaar onder contract bij het team van Ferrari. Daarnaast lijkt Hamilton zich nog steeds te amuseren bij het succesvolle Mercedes-team. Wel beschikt hij over een clausule in zijn contract die een overstap naar de legendarische Italiaanse renstal mogelijk maakt.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties