Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zanardi: "Handicap geen belemmering voor Kubica"

Autocoureur en paralympisch atleet Alex Zanardi ziet niet in waarom Robert Kubica niet op zijn oude niveau kan terugkeren in de Formule 1. De Italiaan weet als geen ander hoe het is om met een handicap te racen.

Alex Zanardi verloor in 2001 beide benen na een horrorcrash op de Lausitzring. Het weerhield hem er niet van om te blijven racen, net zoals Robert Kubica na zijn rally-ongeluk begin 2011 zijn Formule 1-droom nooit wenste op te geven.

Die vastberadenheid leverde hem bijna acht jaar later een contract op bij Williams. Hoewel hij zelf niet twijfelt over zijn fysieke kwaliteiten, rijst toch de vraag of hij zo goed kan worden als hij ooit geweest is. Voor Zanardi lijdt dat geen twijfel. "Ik heb Robert Kubica heel hoog zitten. Hij heeft veel meer talent dan de meeste andere coureurs op de Formule 1-grid. Natuurlijk heeft hij fysieke beperkingen, maar dat geldt voor iedereen. Ik ken in ieder geval niemand die van nature kan vliegen, maar toch heeft de mens manieren gevonden om via de lucht te reizen", zo schetst Zanardi filosofisch. "Mensen zeggen dat Robert een handicap heeft, maar dat is zo'n relatief begrip. Hij moet gewoon manieren zien te vinden om om zijn beperkingen heen te rijden en zo zijn talent volledig te benutten", besluit de meervoudig paralympisch kampioen in gesprek met Corriere della Sera .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"