Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Zanardi: "Schumacher en Hamilton zijn niet te vergelijken"

De huidige dominantie van Lewis Hamilton en het Mercedes-team doen veel racefans herinneren aan de tijd dat Michael Schumacher met zijn Ferrari vijf wereldtitels op rij wist te winnen. De vraag over wie er beter is, doet dan ook steeds meer de ronde. Oud-Formule 1-coureur Alex Zanardi is echter van mening dat deze twee topcoureurs niet met elkaar te vergelijken zijn.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton won al vier wereldtitels met het Duitse team en lijkt dit jaar hard op weg te zijn naar zijn vijfde wereldtitel in dienst van Mercedes. Dat zou zijn totaal van wereldtitels op zes brengen, slechts één minder dan Michael Schumacher. Volgens Zanardi zegt het aantal titels echter niet alles: "Michael was in mijn ogen nog dominanter dan Hamilton."

"Statistisch gezien is dit volgens mij niet zo, maar ik heb het gevoel dat Michael gedurende zijn beste periode gewoonweg veel beter was dan de rest. Niet alleen was zijn Ferrari beter, maar ook was hij écht de beste coureur van het veld. Daarnaast mag men niet vergeten dat Michael het team zelf leidde, hij speelde een grote rol in het succes van Ferrari. Door de huidige regelgeving is het voor de generatie van nu echter onmogelijk om dit na te doen", aldus de Italiaan in een exclusief gesprek met RacingNews365.

Dat is volgens de voormalig Williams-piloot de voornaamste reden dat men Hamilton en Schumacher niet met elkaar moet vergelijken.

"Het tijdperk-Schumacher is compleet anders dan het huidige tijdperk. Hamilton zit nu in de beste wagen en wint daarom de wedstrijden. Hem wordt verteld wat hij moet doen en daardoor hoeft hij ook naast de baan niet een heel team aan te sturen. Zodoende heeft Lewis genoeg tijd en energie om andere dingen in het leven te doen. Dat mag echter niet tegen hem gebruikt worden, want hij rijdt sterk en zijn prestaties zijn geweldig."

"Ik vind Hamilton dan ook echt een goede coureur", vervolgt Zanardi zijn verhaal. "Al zou het voor de sport mooi zijn om hem te zien strijden met andere teams en coureurs. Dat gevecht ontbreekt nu, doordat coureurs compleet afhankelijk zijn van hun materiaal."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties

    Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam