Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Zandvoort-debuut voor Piastri: "Zin om alle papaya-fans te zien"

De twee McLaren-coureurs zijn helemaal opgeladen na de zomerstop en klaar voor de tweede seizoenshelft, waar ze hopen hun goede resultaten voort te kunnen zetten. Vooral voor Oscar Piastri is het een bijzonder raceweekend.

Piastri Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren begon het 2023-seizoen redelijk onzichtbaar met weinig goede resultaten. Het hoogst haalbare leek een top 10-klassering te zijn, totdat het team uit Woking tijdens de Grand Prix van Oostenrijk een upgrade meenam, waardoor ze het gevecht aan konden gaan met Ferrari, Mercedes en Aston Martin. Mclaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris kijken dan ook enthousiast uit naar de Grand Prix van Nederland aankomend weekend.

"Er is altijd een goede sfeer"

De coureurs zijn goed uitgerust de zomerstop uit gekomen: "We zijn terug", begint Norris enthousiast. "Ik had een fantastische tijd in de zomerstop, ik heb tijd doorgebracht met vrienden en ik heb natuurlijk ook wat gegolfd. Ik voel me nu opgefrist en ik ben klaar om weer te gaan racen, nu we gelijk beginnen met een double-header. Eerst naar Zandvoort, een heel leuk circuit met veel banking, waardoor je verschillende racelijnen kunt rijden. Er is ook altijd een goede sfeer, wat het weekend nog leuker maakt."

"Het team heeft het eerste gedeelte van het seizoen fantastisch werk geleverd met het verbeteren van de auto. Ik ben deze week weer in de fabriek geweest om met het team te kijken of we dat momentum vast kunnen houden", gaat Lando verder. "Ondanks dat dit een uitdagend circuit is, willen we ons best doen en punten blijven scoren voor het team", aldus de jonge Brit.

Eerste keer Zandvoort

Teamgenoot Piastri heeft net zoveel zin in de race in Nederland. Dit is zijn eerste keer dat hij op het circuit Zandvoort mag racen, hij heeft namelijk nog nooit op het circuit van Zandvoort gereden (in een Formule-wagen). In de Formule 2 in 2021 stond deze race niet op de kalender en in 2020 viel de race bij de Formule 3 uit vanwege de coronapandemie. Ook hij is goed uitgerust na de verplichte vakantie: "Ik kijk ernaar uit om weer te gaan racen na de zomerstop. Ik ben op vakantie geweest, heb van de zon genoten en ik voel me weer helemaal opgeladen voor de tweede seizoenshelft."

Over het circuit van Zandvoort zegt hij het volgende: "Zandvoort is een nieuw circuit voor me, dus ik heb hard gewerkt in de simulator met de engineers om me zo goed mogelijk voor te bereiden op het weekend." De McLaren-coureur verheugt zich vooral op de fans. "Ik ben er klaar voor en heb zin om weer in de auto te stappen en alle Papaya-fans op de tribunes te zien. Laten we een goed resultaat mee terug naar huis nemen."

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen