"Zandvoort heeft Formule 1-historie, Assen is al maanden kansloos"

De Formule 1 Grand Prix van Nederland komt weer naar Circuit Zandvoort, of komt er helemaal niet, aldus Jan Lammers. De beoogd sportief directeur en woordvoerder stelt dat het duinencircuit als enige kans maakt vanwege de historie.

Jan Lammers is woensdag aangesteld als 'aanspreekpunt voor de media' vanuit Circuit Zandvoort, om zo de directie meer gelegenheid te geven zich te richten op het rond krijgen van het bid richting Formula One Management (FOM). Volgens de oud-F1-coureur is er geen sprake van dat Assen eveneens nog in de race is om het event te mogen organiseren.

"Het is een stukje logica. De mensen van FOM hebben besloten dat het Zandvoort wordt vanwege de historie en omdat ze het een mooie locatie vinden. Wat de exacte andere beweegredenen zijn, is aan hen", vertelt Lammers aan Racingnews365.

De nationale discussie over welke locatie de beste papieren heeft voor de Grand Prix van Nederland - de baan in de badplaats, waar die wedstrijd voor het laatst verreden werd in 1985, of TT Circuit Assen - stoort de geboren Zandvoorter: "De race komt naar Zandvoort of helemaal niet naar Nederland, dat is al een aantal maanden het geval. Ik vind het vervelend dat dat iedere keer rechtgezet moet worden."

Die uitspraak staat haaks op de verklaring vanuit The Netherlands Grand Prix Foundation. Deze promotor van een eventuele F1 Grand Prix in Assen gaf op woensdagochtend nog aan 'spoedig weer met FOM te praten' en dat Zandvoort slechts tot eind maart exclusiviteit heeft in de onderhandelingen.

Lammers: "Met name de historie van Zandvoort die geactiveerd kan worden, spreekt FOM aan. Er is veel archiefmateriaal beschikbaar, ook tragische beelden. In elk geval is er een pakkende historie. Dat is de beweegreden. Gevoelsmatig zijn we zo denk ik al een heel eind gekomen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen