Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Zandvoort houdt kaken op elkaar en houdt Formule 1-teams in spanning

Het vernieuwde Circuit Zandvoort zal voor de nodige verrassingen moeten zorgen bij de Formule 1-teams, zo vertelt de organisatie van de Grand Prix van Nederland tijdens een mediasessie waarbij RacingNews365 aanwezig was. De exacte details laten nog op zich wachten, maar volgens Jan Lammers moet het een waar spektakel worden.

Zandvoort Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft tijdens een persconferentie het een en ander toegelicht over de ontwikkelingen aan het Circuit Zandvoort. Hoewel sportief directeur Jan Lammers zich nog niet laat verleiden tot het verklappen van sappige details, benadrukt Lammers dat het een spektakel zal worden voor de Formule 1-coureurs die er aanstaande mei zullen racen.

Lammers vertelt ten overstaan van RacingNews365 dat hij niet kan wachten om de feedback van de coureurs te horen. "Dankzij de aanpassingen wordt het een stoer circuit. De pituitgang loopt bijvoorbeeld voorbij de Tarzanbocht en door de nieuwe banking in een aantal bochten zijn meerdere lijnen mogelijk."

"Neem bijvoorbeeld de Hugenholtz, dat wordt een kombocht van twee meter hoog. Deze hoogteverschillen zijn met die snelheden sensationeel. Ik ben zeer benieuwd naar het commentaar van de coureurs, met name de polesitter wil ik horen", aldus een verheugde Lammers.

De ontwerper van het vernieuwde Circuit Zandvoort, Jarno Zaffelli van Dromo, houdt in tegenstelling tot Lammers de kaken wat meer op elkaar. De Italiaanse ontwerper hoopt dat de Formule 1-teams het lastig zullen krijgen wanneer zij komende lente op het circuit arriveren. "Ik denk dat het belangrijkste is dat ze weinig data hebben over het circuit. De teams zullen minder kunnen simuleren, waardoor het tot op zekere hoogte een verrassing wordt voor de coureurs. Ze zullen niet weten wat ze moeten verwachten."

Met medewerking van Jan van der Burgt.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull