© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zandvoort: 'Wij zijn in staat een Formule 1-race te organiseren'

19 aug. 2017 14:03 Rik Alkema 0 reacties
Sinds het debuut van Max Verstappen in de Formule 1 is de racekoorts tot grote hoogte gestegen in Nederland. Evenementen als de Gamma- of Jumbo Racing Days zijn stijf uitverkocht en trekken tienduizenden mensen naar de circuits. Ook de andere race-evenementen, zoals de DTM of de MotoGP, worden beter bezocht. Maar komt de Formule 1 nog ooit naar de Nederland? Dat blijft de grote vraag voor alle liefhebbers.

Geen concurrentiestrijd tussen Zandvoort en Assen

De 'strijd' lijkt te gaan tussen het Circuit van Zandvoort en het TT Circuit van Assen. Zelf zien ze het echter niet als een strijd. Eerder gaf Assen al aan dat ze Zandvoort niet zien als 'concurrent' en nu doet Zandvoort dezelfde uitspraak.

"Zandvoort heeft historisch gezien de oudste rechten", begint Operationeel Directeur Erik Weijers tegenover radiozender BNR"Maar er is totaal geen strijd tussen ons en Assen. Wat mij betreft kan de Formule 1 op elk circuit in Nederland plaatsvinden. Zelfs op een nieuw te bouwen circuit."

Wel denkt Weijers dat de veelgehoorde kritieken die op Zandvoort worden geleverd, onzin zijn. De pluspunten van het circuit in Assen, de bereikbaarheid en de betere faciliteiten, zijn wat hem betreft niet terecht.

"De kritieken over de infrastructuur en de faciliteiten zijn onzin. Op elke locatie waar er 100.000 man tegelijk komt zijn er problemen, dat is logisch. Tijdens de Verstappen-dagen hebben we gezien dat het allemaal reuze meeviel. We zijn in staat om een Formule 1-race te organiseren", aldus Weijers.

Daarvoor moet het circuit zelf echter wel aangepast worden naar de huidige maatstaven van de FIA, beseft Weijers. 

"We moeten het circuit aanpassen, maar de lay-out blijft in ieder geval hetzelfde. We zullen ons voornamelijk moeten focussen op de uitloopstroken en de pitboxen. Die zijn op dit moment beiden te klein", legt Weijers uit.

Het meest waarschijnlijke is dat bedrijven en particulieren zullen moeten investeren in het circuit, om het naar de huidige norm van de FIA 'Formule 1-waardig' te maken. Weijers wacht dan ook met spanning het haalbaarheidsonderzoek af, waarin naar voren moeten komen of dit een reële optie is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen