© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zeer grote stoelendans in Formule 1 op komst

26 aug. 2018 07:30 Ruud Dimmers 2 reacties
De komende week wordt er een zeer grote stoelendans verwacht in de Formule 1. Onder andere Esteban Ocon en Lance Stroll zullen een andere werkgever krijgen.

De stoelendans in de Formule 1 begint bij Lance Stroll die op Monza voor het eerst in actie komt voor Force India. Dit gaat ten koste van Esteban Ocon die op zijn beurt naar McLaren gaat.

Bij McLaren is er door de komst van Ocon geen plaats meer voor Stoffel Vandoorne. De Belg lijkt op zijn beurt op weg te zijn naar het team van Sauber, waar hij de positie van Marcus Ericsson in moet nemen. Voor de Zweed is er daardoor geen plaats meer in de Formule 1. Robert Kubica staat in de startblokken om bij Williams zijn comeback te maken als vervanger van Stroll.

Deze wijzigingen zouden allemaal in de komende dagen doorgevoerd moeten worden. De overstap van Stroll naar Force India hangt al in de lucht sinds vader Lawrence Stroll met een consortium het noodlijdende team van Force India kocht.

Mercedes beschermt op haar beurt de belangen van Esteban Ocon die al een stoeltje bij McLaren zou hebben geschuimd. Bij het Britse team staat Stoffel Vandoorne al langere tijd onder druk, maar de Belg zou met een overstap naar Sauber actief blijven in de F1. Grote verliezer in het verhaal wordt Marcus Ericsson die zonder stoeltje komt te zitten, groter winnaar wordt Robert Kubica die eindelijk zijn rentree kan maken.

De komende dagen moeten uitwijzen of alle van bovenstaande veranderingen er ook daadwerkelijk komen. De wijzigingen van de posities van Stroll en Ocon zijn reeds beklonken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen