Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Zeer productieve Perez brengt met rode vlag einde aan eerste testdag in Bahrein

Sergio Perez heeft namens Red Bull met afstand de meeste ronden gereden tijdens de eerste wintertestdag in Bahrein. Hij zorgde echter ook voor late rode vlag. Pierre Gasly was namens zusterteam AlphaTauri de snelste, terwijl Mercedes met de nieuwe W13 qua productiviteit goed meedeed.

Nadat de eerste verbazing over de radciaal nieuwe Mercedes wat was weggeëbd was het zaak om te kijken hoe goed die auto uit de verf kwam. Van een enorme mokerslag lijkt geen sprake te zijn. Ja, de auto reed met Lewis Hamilton en George Russell een goed aantal ronden, maar nooit zag de auto er uit alsof hij echt op rails reed. De auto leek ook last te blijven houden van porpoising, iets dat Red Bull redelijk goed onder controle lijkt te hebben.

Red Bull was het productiefste team van de dag met 138 ronden voor Sergio Perez. Geen enkel team kwam daar echt bij in de buurt, ook niet de teams die met twee coureurs reden. Perez kan de dag rust morgen dus goed gebruiken. Mercedes reed zoals aangegeven ook een goed aantal ronden en was bovendien weer snel, voor zover je dat kan en mag beoordelen. Maar meer en meer wordt er geroepen dat die Ferrari er gewoon echt goed uitziet.

Problemen waren er voor McLaren en Alpine en in zekere zin ook voor Haas F1. Door vertraging met het vrachtvliegtuig kwam laatstgenoemde team pas in de middag in actie. Pietro Fittipaldi reed vervolgens zijn ronden, wetende dat hij later deze week het stoeltje moet afstaan aan herintreden Kevin Magnussen. McLaren leek problemen te hebben met de remmen, terwijl de aard van de problemen van Alpine onduidelijk was.

Geen best einde voor Perez

Met nog acht minuten te gaan zorgt Sergio Perez er eigenhandig voor de de eerste testdag in Bahrein er voortijdig op zat. Hij zet zijn RB18 achterstevoren met de achterwielen net in het grind op het moment dat hij op koude banden vanwege een virtual safety car al erg langzaam reed. Hij geeft gas, maar graaft zich zodoende juist in. Het moment doet knullig aan, maar maakt dat niemand meer dichter in de buurt komt van zijn rondeaantal.

Het was de tweede code rood van de dag, nadat eerder het rode doek was uitgehangen, omdat de aerorakes van de Aston Martin van Lance Stroll waren gevallen en op het asfalt achterbleven. Zo zag de top drie er definitief als volgt uit: Pierre Gasly (C4), Carlos Sainz (C3) en Charles Leclerc (C3).

Morgen (vrijdag) zien we Max Verstappen voor het eerst in actie in de RB18 in Bahrein, mogelijk is die auto dan ook voorzien van de nodige upgrades.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022