Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zeer productieve Perez brengt met rode vlag einde aan eerste testdag in Bahrein

Sergio Perez heeft namens Red Bull met afstand de meeste ronden gereden tijdens de eerste wintertestdag in Bahrein. Hij zorgde echter ook voor late rode vlag. Pierre Gasly was namens zusterteam AlphaTauri de snelste, terwijl Mercedes met de nieuwe W13 qua productiviteit goed meedeed.

Nadat de eerste verbazing over de radciaal nieuwe Mercedes wat was weggeëbd was het zaak om te kijken hoe goed die auto uit de verf kwam. Van een enorme mokerslag lijkt geen sprake te zijn. Ja, de auto reed met Lewis Hamilton en George Russell een goed aantal ronden, maar nooit zag de auto er uit alsof hij echt op rails reed. De auto leek ook last te blijven houden van porpoising, iets dat Red Bull redelijk goed onder controle lijkt te hebben. Red Bull was het productiefste team van de dag met 138 ronden voor Sergio Perez. Geen enkel team kwam daar echt bij in de buurt, ook niet de teams die met twee coureurs reden. Perez kan de dag rust morgen dus goed gebruiken. Mercedes reed zoals aangegeven ook een goed aantal ronden en was bovendien weer snel, voor zover je dat kan en mag beoordelen. Maar meer en meer wordt er geroepen dat die Ferrari er gewoon echt goed uitziet. Problemen waren er voor McLaren en Alpine en in zekere zin ook voor Haas F1. Door vertraging met het vrachtvliegtuig kwam laatstgenoemde team pas in de middag in actie. Pietro Fittipaldi reed vervolgens zijn ronden, wetende dat hij later deze week het stoeltje moet afstaan aan herintreden Kevin Magnussen. McLaren leek problemen te hebben met de remmen, terwijl de aard van de problemen van Alpine onduidelijk was.

Geen best einde voor Perez

Met nog acht minuten te gaan zorgt Sergio Perez er eigenhandig voor de de eerste testdag in Bahrein er voortijdig op zat. Hij zet zijn RB18 achterstevoren met de achterwielen net in het grind op het moment dat hij op koude banden vanwege een virtual safety car al erg langzaam reed. Hij geeft gas, maar graaft zich zodoende juist in. Het moment doet knullig aan, maar maakt dat niemand meer dichter in de buurt komt van zijn rondeaantal. Het was de tweede code rood van de dag, nadat eerder het rode doek was uitgehangen, omdat de aerorakes van de Aston Martin van Lance Stroll waren gevallen en op het asfalt achterbleven. Zo zag de top drie er definitief als volgt uit: Pierre Gasly (C4), Carlos Sainz (C3) en Charles Leclerc (C3). Morgen (vrijdag) zien we Max Verstappen voor het eerst in actie in de RB18 in Bahrein, mogelijk is die auto dan ook voorzien van de nodige upgrades .

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje