Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zeldzaam unaniem akkoord in de F1-paddock: "Alle teams op één lijn!"

Bij het komende raceweekend in Azerbeidzjan wordt ook de eerste sprintrace van het seizoen verreden. De opzet van een Formule 1-weekend waarin een sprintrace wordt verreden is per direct op de schop gegaan. Verrassend genoeg waren alle teams het hierover eens.

Om meer jonger publiek aan te spreken zijn de regels rondom een F1-weekend waarbij ook een sprintrace wordt gereden per direct veranderd. Op vrijdag heb je nog de reguliere eerste vrije training. Deze wordt gevolgd door de kwalificatie voor de GP van zondag. Op zaterdag heb je dan geen trainingen meer. Eerst is er een nieuwe kwalificatie, voor de sprintrace. Deze wordt dan later op zaterdag verreden. Daarmee wordt de sprintrace niet langer gekoppeld aan de GP van zondag. Ferrari-teambaas Fred Vasseur is blij met de aanpassingen. "Voor één keer denk ik dat alle teams op één lijn zaten. Dat gebeurt niet zo vaak. Het nieuwe format is zeker dynamischer. Je kunt erover discussiëren waarom dit zo laat in het seizoen wordt doorgevoerd, maar uiteindelijk denk ik dat we allemaal vinden dat we er voor moeten gaan", zegt Vasseur tegen de media, waaronder RacingNews365 .

Max Verstappen is geen grote fan van de sprintraces . Vasseur ziet het echter wel zitten. "Ik vind het format leuk. Ik ben geen fan van de normale tweede vrije training. Soms is het een beetje saai. Niet voor ons omdat we veel data kunnen verzamelen, maar ik kan me voorstellen voor de toeschouwers wel. Zeker als je niet weet met hoeveel brandstof een coureur rijdt, of hoe de motor is aangepast. Om nu te proberen de opzet dynamischer te maken is een goede beslissing." Wel plaatst Vasseur, die met Ferrari tot nu toe een zeer tegenvallende seizoenstart beleeft, een kanttekening. "Als je aan de andere kant naar voetbal kijkt, dan kijk je niet naar de training op woensdag als ze in het stadion zijn. We zijn waarschijnlijk de enige sport die de trainingen op tv uitzenden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"