Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zelfspottend Mercedes bedankt voor uitnodiging McLaren: "Hebben de littekens nog"

McLaren presenteerde gisteren een speciale eenmalige retro-livery voor de MCL35M. Het team riep de concurrentie op dat vooral ook eens te doen. Mercedes wil daar echter niet aan. Begrijpelijkerwijs.

McLaren stak de MCL35M speciaal voor de Grand Prix van Monaco in een ander jasje . De zachtblauwe kleuren van sponsor Gulf voeren de boventoon, wat het geheel een retro-look geeft. Tijdens de presentatie nodigde het team de overige Formule 1-teams uit dat voorbeeld op enig moment te volgen. De verwachting is dat Mercedes daar niet snel op in zal gaan. Dat liet het team van Lewis Hamilton met een gezonde dosis zelfspot weten op Twitter: "Retro liveries. Been there, done that . En we hebben de littekens om het te bewijzen", schrijft men. De tweet gaat gepaard met meerdere foto's van de Grand Prix van Duitsland, toen Mercedes vanwege een teamjubileum de W10 een witte look meegaf, terwijl het teampersoneel gekleed ging in jaren '50 kleding. De race zelf liep uit op een regelrechte mislukking. In de regen crashte zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton en pitstops werden opzichtig verprutst. Toto Wolff zwoer toen nooit meer de aandacht te willen laten verslappen door dit soort randzaken. Dus nee, Mercedes doet niet mee.

1394276906351136772

Retro one-off livery. Been there, done that. Have the scars to prove it. 😬😂 pic.twitter.com/DTMMmk0DZY — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) May 17, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden