Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Zelfverzekerde Kvyat: "Leuke strijd met Red Bull"

Nadat zijn resultaat op zaterdag tegenviel, revancheerde Daniil Kvyat zich op zondag met een zevende plaats tijdens de Grand Prix van België. De Torro Rosso-coureur is erg tevreden met het resultaat: “Het was een leuke race.”

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Rus Daniil Kvyat moest afgelopen zondag vanaf de negentiende startplek vertrekken, na een matige kwalificatie en een gridstraf vanwege de nieuwe Honda-motor. Gedurende de race vocht Kvyat zich naar voren, streed lange tijd met zijn oud-teamgenoot Alexander Albon en eindigde op de zevende plaats, voor zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly.

Tegenover RacingNews365 liet Kvyat weten erg blij te zijn met het resultaat. “We misten duidelijk wat snelheid op vrijdag en zaterdag, maar vandaag hadden we onze zaakjes goed voor elkaar en met een Red Bull strijden voor een groot gedeelte van de race. Dat is een extra kers op de taart. Ik voel me nu erg zelfverzekerd, dus ik zal blijven pushen.”

In tegenstelling tot Albon reed Kvyat wel de kwalificatie en de race met de nieuwe spec-4 motor van Honda. Hij is gematigd positief over de nieuwe krachtbron: “We misten nog wat snelheid op de rechte stukken dit weekend. Maar met deze motor kon ik wel vechten met de andere rijders. Voor nu is het genoeg, maar je wilt altijd meer."

Tekst: Tom Plaum, met medewerking van Joe van Burik.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album

0 reacties