Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Zelfverzekerde Perez houdt lippen op elkaar over Red Bull-toekomst

Sergio Perez zit momenteel in een lastige fase van het seizoen. De afgelopen twee races stond hij niet op het podium en dan wordt er al snel gekeken naar het contract van de Mexicaan. Zit hij in 2025 ook in de Red Bull?

Perez Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez begon het huidige Formule 1-seizoen sterk met vier podiumplekken in de eerste vijf races. Maar met een vierde plek in Miami en een achtste plaats in Imola lijkt Perez weer een wat moeilijkere periode door te maken. Toch ziet hij dat zelf niet zo.

"Ik denk dat we een uitstekend seizoen hebben gehad tot Imola. Dat was een moeilijke race. Ik denk dat het belangrijk is om die slechte dagen te verminderen. En dan kan het een geweldig jaar worden, omdat ik denk dat ik in een fantastische vorm steek. Ik ben echt blij dat ik competitief ben en er is geen reden waarom we het momentum niet vast kunnen houden", zo klinkt Perez optimistisch tegenover onder meer RacingNews365.

Het is voor de Mexicaan belangrijk om te laten zien wat hij kan, want Perez zit nog zonder zitje voor 2025. Helmut Marko liet zich ontvallen dat 'Checo nog steeds onze eerste optie' is, Perez vertelt zelf niet zoveel de huidige situatie. "Totdat je een contract hebt getekend, maakt het niet uit hoe dichtbij je bent. Er is nog niets getekend. Hoe dan ook, de focus ligt nu niet op mijn contract, maar vooral op dit weekend."

Daar voegt Perez nog het volgende aan toe. "Ik weet dat de onderhandelingen gaande zijn en op een gegeven moment zullen we het weten en zijn jullie het eerste die het weten. Maar het belangrijkste is nu om niet te denken aan één, twee of drie jaar (contractverlenging, red.), het gaat om dit weekend in Monaco. Daar ligt mijn volledige focus op", zo sluit hij af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training