Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Zelfverzekerde Perez richt pijlen op Verstappen: "Ga hem proberen te verslaan"

Sergio Perez richt zijn pijlen dit seizoen op zijn teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan wil hem verslaan en wereldkampioen worden. Hij beaamt wel dat het een lastig verhaal wordt.

Perez Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez zag in 2023 lijdzaam toe hoe teamgenoot Max Verstappen negentien races won en zo op dominante wijze wereldkampioen werd. De Mexicaan pakte twee zeges aan het begin van het seizoen, maar zakte daarna ver weg. Perez heeft hard gewerkt om in 2024 beter voor de dag te komen en richt zijn pijlen wederom op één man: Verstappen. Perez vertelt in de podcast Beyond the Grid wel dat het moeilijk gaat worden.

"Max is één met de auto en het team", vertelt Perez. Hij verkeert in de vorm van zijn leven en weet elk weekend wat hij moet doen om snel te zijn. Max blijft verbeteren, maakt geen fouten en gaat sneller en sneller. Het zal heel moeilijk worden om hem te verslaan, maar ik ga het proberen. Vorig jaar zat het in de openingsfase dicht bij elkaar. Nu gaan we het zien."

Moeilijke periode

Perez geeft eerlijk toe dat hij het in 2023 moeilijk vond dat Verstappen zo domineerde. "Vorig jaar was heel moeilijk, zeker als je een teamgenoot hebt die de hele tijd domineert en je zelf niet in staat bent om het maximale uit de auto te halen. Het is geen gemakkelijke situatie, maar je moet mentaal sterk zijn en ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf laat zien."

Dat neemt de Mexicaan mee naar het nieuwe seizoen. "Ik wil dit jaar elke kans volledig benutten. Er zijn 24 races en we moeten constant blijven verbeteren, van de eerste tot en met de laatste race. Als dat lukt, ga ik een geweldig jaar tegemoet. Ik ben vorig seizoen niet vergeten hoe ik moet racen. Er zaten redenen achter die we begrijpen. Ik denk dat we er beter voor staan"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training