Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zelfverzekerde Verstappen wuift strategisch nadeel weg: "Moet wel goed komen"

Max Verstappen lijkt vol vertrouwen aan de Grand Prix van Abu Dhabi te gaan beginnen. De Nederlander, die dominant de pole pakte, ziet geen nadeel van zijn rode banden waarmee hij de race moet beginnen. Het komt wel goed, oordeelt hij.

Max Verstappen heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de pole te pakken voor de GP van Abu Dhabi,. Een klein nadeel op papier is echter zijn startband voor de race op het Yas Marina Circuit. Verstappen haalde namelijk op de rode band Q3, nadat hij zich had verremt op zijn medium banden. Mercedes zou daardoor strategisch de betere papieren hebben. Toch maakt de Red Bull-coureur zelf zich niet druk om dat zo gezegde nadeel. "De rode band slijt natuurlijk wat meer, maar ik had er wel een goede longrun op. Ik denk dus dat dat op zich wel goed moet komen. Het eerste plan was om op de medium band te starten, maar ik verpestte die banden. Het was daarna ook geen lastige keuze om gewoon te zeggen: laten we ons focussen op de zachte band."

Verstappen denkt (hoopt) nog sneller te gaan

Verstappen verwacht zelfs nog beter te zijn op zondag in de race dan tijdens zijn lange run op vrijdag. Toen reed hij als een van de enige op de zachte banden en noteerde hij sterke tijden. Sindsdien veranderde er genoeg aan zijn afstelling, maar dat zal hem alleen maar ten goede komen, denkt Max. "Ik denk dat de auto over het algemeen gewoon beter is geworden. Dat wil je in de race natuurlijk ook alleen maar zo hebben. Ik hoop in ieder geval dat de wijzigingen die we sinds de trainingen hebben aangebracht positief uitwerken."

Verstappen blijft rustig

Op zondag moet het dus allemaal gebeuren. Verstappen zal zich in alle rust gaan voorbereiden en wil lekker gaan slapen. Druk maakt hij zich niet, want hij zal de komende uren tot aan de race niets anders doen dan anders. "De eerste plek, daar wil je staan. Ik kijk dus uit naar morgen. Het is belangrijk om ons te focussen. De komende uren is het belangrijk dat we goed slapen. Ik heb vrienden en familie hier, dus ik ga niet veel anders dan normaal doen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'