Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zes bijzondere dingen die je nog niet wist over Daniel Ricciardo

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige pr-praatjes? In deze rubriek stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo heeft een eigen bierbrouwerij Of de Australiër zelf vaak op de bedrijfsvloer te vinden is, weten we niet, maar samen met Jenson Button en Karen Minier-Coulthard (de vrouw van David Coulthard), richtte hij drie jaar geleden het biermerk Blue Coast op, dat gespecialiseerd is in speciaalbier. Ricciardo maakte zijn Formule 1-debuut niet voor Toro Rosso Nee, Helmut Marko stalde de toenmalig Red Bull-junior halverwege het 2011-seizoen bij Hispania Racing Team (HRT), dat steevast in de achterhoede van het Formule 1-veld reed. Toch kon Ricciardo daar genoeg indruk maken om voor 2012 een stoeltje bij Toro Rosso af te dwingen. Artikel gaat verder onder de afbeelding

B4hX-khI-kC

Dit bericht bekijken op Instagram Fall is the spices season 🍺🍁@danielricciardo enjoying it with our Amber ale classic. . . #craftbeer #beer #amber #danielricciardo #formula1 #f1 @danielricciardo @ricciardodaniel3 @ricciardo_uk Een bericht gedeeld door Blue Coast Brewing Company (@bluecoastbrewing) op 6 Nov 2019 om 2:58 (PST)

Ook Ricciardo ontwerpt eigen mode Ook in de modewereld heeft de Renault-coureur voeten aan de grond. Zo ontwikkelde hij samen met Melin zijn eigen Limited Edition pet en heeft hij in 2019 samen met Stance zijn eigen sokken ontworpen. Als kind had Ricciardo een rare verzamelgewoonte Mini-Ricciardo verzamelde twee dingen. Schaalmodellen van Valentino Rossi's motoren, wat niet heel raar is, maar ook kurken. Zodra zijn ouders in een restaurant een fles wijn opentrokken, moest en zou de Australiër de kurk hebben. Waarom? Geen idee, zo gaf hij recent toe in een artikel. Tegenwoordig verzamelt hij iets anders: trofeeën. Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Zo ontstond Ricciardo's bijnaam 'The Honey Badger' De bijnaam van de Australiër, 'de honingdas', (klinkt niet zo lekker als in het Engels) werd hem in eerste instantie gegeven door zijn trainer. "Honingdassen zien er schattig en onschuldig uit aan de buitenkant, maar als iemand ze lastivalt, dan kunnen we veranderen in medogenloze killers", zo legt hij uit. "Ik ben ook een nice guy, maar zodra mijn helmvizier naar beneden gaat, dan word ik ook een genadeloze killer." Hierom koos hij voor startnummer 3 Toen Daniel Ricciardo zijn Formule 1-startnummer mocht kiezen, ging hij voor numero drie. Waarom? Twee redenen. Ten eerste was het hetzelfde nummer als hij had op zijn eerste kart, maar ook omdat hij vroeger (en nog steeds) een groot fan was van Dale Earnhardt, een legendarische NASCAR-coureur, die in 2001 overleed na een crash.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje