Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zes coureurs waarvoor 2019 een cruciaal F1-seizoen wordt

Het Formule 1-seizoen 2019 moet nog beginnen, maar diverse coureurs zullen met een meer dan gezonde spanning uitkijken naar de start in Melbourne. Racingnews365 selecteerde zes coureurs waarvoor 2019 een cruciaal jaar wordt.

Valtteri Bottas Het schoothondje van Lewis Hamilton en Mercedes droomt nog altijd van een glansrijke wereldtitel. Poles, zeges en een wereldtitel, volgens Bottas is het allemaal mogelijk en is hij in staat om Hamilton te verslaan. Met een eenjarig contract ligt de druk vol op de Finse schouders. Een pover seizoen, net als vorig jaar, betekent definitief het einde van zijn aspiraties als topcoureur in de Formule 1. Ondertussen wacht Esteban Ocon geduldig af hoe het seizoen zich gaat ontvouwen. De Fransman staat met stip op nummer een om in 2020 plaats te nemen in een van de 'Silberpfeile'.

Max Verstappen Toen de Nederlander vroegtijdig bij Red Bull zijn contract verlengde wist hij wat de plannen met Honda waren. De Japanners hebben zich het afgelopen anderhalf jaar het apelazarus gewerkt om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Mislukt het seizoen 2019, dan zit Verstappen gevangen in een project waar Red Bull niet een, twee, drie een oplossing voor heeft. Natuurlijk zal het contract van Max een prestatieclausule bevatten, maar grote vraag is waar hij naar toe kan als het Honda-project faalt. Hamilton ziet de Nederlander niet graag komen en Ferrari is reeds voorzien. Alle hoop is gevestigd op de combinatie Honda, Verstappen en Red Bull. Daniil Kvyat Een kat heeft negen levens, Kvyat heeft er in de Formule 1 al volop verbruikt. Hoeveel kansen krijgt de Rus nog? In 2016 gedegradeerd van Red Bull naar Toro Rosso en in 2017 vroegtijdig aan de kant gezet. Na een seizoen afwezigheid keert hij toch weer terug in de Red Bull gelederen. Met rookie Alexander Albon aan zijn zijde wordt er van Kvyat verwacht dat hij zijn teamgenoot verpulvert, iets dat ook nodig is wil hij zijn stoeltje behouden. Zien we weer een 'torpedo' met rare acties, dan is het avontuur snel voorbij en waarschijnlijk deze keer ook definitief.

Het sprookje van Kubica kan ook snel veranderen in een nachtmerrie

Sebastian Vettel Kwam als groot kampioen in dienst bij Ferrari in 2015, maar wisselt sterke seizoensstarts af met waardeloze optredens. Als de druk op zijn Duitse schouders toeneemt vervalt hij in fouten die bij een rookie horen. De Duitser droomt ervan om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden bij Ferrari. 'Schumi' had er vijf seizoenen voor nodig om zijn eerste titel voor de Scuderia te behalen, Vettel begint nu aan zijn vijfde seizoen. Het is nu of nooit, zeker met het jonge wonderkind Charles Leclerc als teamgenoot. Robert Kubica Een sprookjesachtige comeback voor Kubica: na acht jaar afwezigheid staat hij in Melbourne aan de start van een F1-race. Velen twijfelen over zijn snelheid en de beperkingen die zijn rechterarm oplevert. Wat kunnen en mogen we verwachten van de Pool? De Formule 1 is bikkelhard: ondanks dat de comeback van Kubica een prachtig verhaal is, verlangt iedereen dat Robert direct presteert. Het is aan hem om alle twijfel weg te nemen. Lukt dat niet , dan kan het sprookje snel veranderen in een nachtmerrie. Daniel Ricciardo Na lang wikken en wegen durfde hij de gok aan om voor Renault te kiezen. Het fabrieksteam bezette in 2018 de vierde plaats achter de top drie, maar op zeer ruime achterstand. Met een tweejarige deal op zak weet Ricciardo, bijna 30 jaar, dat het met Renault in de komende jaren moet presteren. Overklast door Max Verstappen in 2018, ligt de druk op zijn schouders om Nico Hülkenberg met ruime cijfers te verslaan. De Duitser staat te boek als subtopper die nét niet goed genoeg is voor de absolute top. De topteams toonden in 2018 al geen interesse in Ricciardo en dat zal allern veranderen als de Australiër wereldse dingen laat zien, zoals in 2014 bij Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi